Jesen je stigla, a snjom i obilje sezonske hrane kojoj se jako veselimo. Ipak, nerado se opraštamo od rajčica, tikvica i ostale ljetne spize. Red bi bi da se od nje oprostimo s nekim dobrim receptom, zar ne? Pronašli smo ga!
Brodići od tikvica, rajčica i mozarelle
Sastojci:
2 tikvice
4 rajčice šljivarice
1 režanj češnjaka
150 g mozzarelle
2-3 žlice maslinovog ulja
listići bosiljka
sol, papar
Priprema
Tikvice prepolovite po dužini pa im žlicom izdubite središnji dio. Skuhajte ih kratko (oko 2 minute) u kipućoj, posoljenoj vodi.Ocijedite i osušite.
Mozarellu narežite na ploškice.
Rajčice poprečno narežite, stavite ih u zdjelu i začinite maslinovim uljem, solju, paprom i nasjeckanim češnjakom. Lijepo ih rasporedite po tikvicama, naizmjence s ploškicama mozzarelle i listićima bosiljka.
Pokapajte lim za pečenje preostalim maslinovim uljem, poslažite na njega punjene tikvice i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C dok se mozzarella ne otopi i dobije lijepu zlatnu koricu.