Manistra na pome, bolonjez, s gljivama, carbonara... sve već probano, već pomalo dosadno, zar ne? Ako ste za malo drugačiju manistru, imamo savršen recept. S obzirom da ne uključuje meso, mlijeko ni jaja, odgovarat će i veganima, a sve one kojima je veganski način prehrane bezukusan mogao bi uvjeriti u sasvim suprotno...
Kremaste penne s pečenim paprikama
Sastojci:
350 g tjestenine
2 crvene paprike
50 ml maslinova ulja
40 g ljutike
4 češnja češnjaka
360 ml bademova mlijeka
6 g prehrambenog kvasca
10 g kukuruznog škroba
sol, papar
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 260 stupnjeva i pecite paprike 25 minuta. Prekrijte ih folijom. Kad se malo ohlade, ogulite ih i izvadite im sjemenke. Za to vrijeme skuhajte tjesteninu, ocijedite je i prelijte s malo maslinova ulja. Na srednjoj vatri 4-5 minuta pirjajte ljutiku i češnjak. Maknite s vatre, dodajte sol i papar pa ubacite u blender zajedno s paprikama, bademovim mlijekom, kvascem i kukuruznim škrobom. Miješajte dok ne postane kremasto, provjerite okus i vratite umak u tavu. Kuhajte dok se ne zgusne pa ubacite skuhan u tjesteninu. Poškropite maslinovim uljem, po želji dodajte ribani sir i svježe začinsko bilje poput bosiljka.
Pratite Stil i na Instagramu!