Overlay
isprobajte!

Idealan obrok za ljetne vrućine: lagan, ukusan i bez puno truda, a ‘špaher‘ uopće nećete morati paliti! Ljubitelji dobre ribe, ovo je recept za vas...

Piše T.S.M.
1. kolovoza 2021. - 20:13

Tražite li ideju za lagano ljetno jelo, a ljubitelj ste ribe, imamo pravu stvar za vas: nema kuhanja, nema puno sjeckanja i pripreme, a rezultat je osvježavajuć i zdrav - nikakvo čudo da ga obožava cijeli jedan kontinent! Riječ je o jelu za koje ćete recepte pronaći ako ukucate ceviche, cebiche, seviche ili sebiche.

image
Latin American Italian dish Crudo de Salmon Raw Salmon fish platter marinated in lemon juice and spices. Top view.
Kako ga god pisali, čita se 'seviče', a podrazumijeva ribu mariniranu u soku citrusnog voća i potom začinjenu - čime, ovisi od kraja iz kojeg recept potječe. Donosimo vam recept za ceviche kakav se najčešće priprema u Čileu, vjerujemo da će vam se svidjeti (nama je super). 

Čileanski ceviche

Sastojci:

500 g čvrste bijele ribe ili lososa

2-3 žlice ulja

5 limuna

1/2 glavice luka

listići korijandra

merkén (prah dimljene čili papričice)

sol, papar

Priprema:

Nekoliko sati prije posluživanja ribu operite i narežite na komade debljine oko 1 cm. Prelijte je sokom od 3 limuna (odnosno koliko je potrebno da sva bude prekrivena). Pokrijte i ostavite da odstoji. Prije posluživanja stavite ribu u veliku zdjelu ili na tanjur za serviranje, dodajte joj tanko narezan luk i korijandar pa sve pospite paprom i merkenom. Dodajte ulje i svježi soka od limuna te posolite. Promiješajte i probajte, po potrebi prilagodite začine. Poslužite hladno.

*Umjesto korijandra poslužit će peršin, a ako želite, možete dodati i 1/4 crvene paprike, tanko narezanu.

Pratite Stil i na Instagramu!

19. travanj 2024 23:09