Jadni (mi) sladokusci kad ovako upeče... I dalje nam se često jede nešto fino, a volja za pripremom je na nuli. Osim toga, nekima se javi grižnja savjesti zbog dodatnih kalorija, a i na zdravlje bi, kao, trebalo malo pripaziti. Izbjegavati šećere. Zasićene masnoće. Aditive. Uf... Ali tako je vruće, i tako bi nam lijepom sjelo neko osvježenje iz hladnjaka. Jadni su po ovoj vrućini i oni s lošim apetitom. Njih ujutro treba preklinjati da pojedu doručak. Ali, ajme, teka jednostavno nema, a ionako krhak stas prijeti da će do kraja ljeta postati još tanji. Oprostite na maloj lamentaciji (iz prve ruke), evo prelazimo na stvar.
Na predivnom Instagram profilu @burbon_i_borovnice pronašli smo recept za overnight oats, popularni zdravi doručak od zobenih pahuljica, no ovog je puta u tako dobroj izvedbi da i sama autorica, food blogerica Nataša Rajčević, priznaje da ga rado jede i kao laganu večeru ili desert.
"Ove s kokosom su mi omiljene, a ako dodate i par jagoda dobit ćete pravi mali hedonistički obrok. E sad… teško je napisat omjere za overnight oats- netko voli da su gušće, netko da ima više mlijeka, možete i ne morate koristit tekući zaslađivač, možete i ne morate stavit malo chia sjemenki i malo maslaca od orašastih plodova… dakle imate puno prostora za eksperimentiranje. Ja sam stavila žlicu namaza od badema i kokosa i ribanog kokosa tako da sam dobila neku verziju raffaello overnight oats " kaže Nataša o ovom receptu, a mi vam preporučujemo da ga svakako isprobate - bilo kao doručak, večeru ili desert.
Overnight oats s kokosom i jagodama
Sastojci:
50 grama zobenih pahuljica
150 ml biljnog mlijeka po izboru
Žlica ribanog kokosa
Žlica ( više/manje) javorovog sirupa
žlica namaza od kokosa (po želji)
žličica chia sjemenki
Priprema:
Sve sastojke prebacite u staklenku s poklopcem, zatvorite ju i dobro protresite.
Ostavite u noći u hladnjaku.
Ja uvijek prije posluživanja volim doliti još žlicu/dvije mlijeka i još jednom promiješati.
Poslužite sa svježim jagodama i pospite ribanim kokosom.
Pratite Stil i na Instagramu te Facebooku!