Jedna od stvari koje kišnu nedjelju pretvaraju u pravu malu hedonističku feštu su jela poput svježe pečenog, domaćeg kruha nadjevenog mozzarellom i finim premazom od maslaca i pečenog češnjaka. Upravo takvim jelom na svom se Instagramu pohvalila Iva Horvat, a kao da nam fotografija njenog kruha nije dovoljno primamljiva, napomenula je da još dok je u pećnici miriše apsolutno fantastično... A sad kad smo užicali recept, moći ćemo se uvjeriti je li tako dobar kao što izgleda i, ako ćemo Ivi vjerovati na riječ (a vjerujemo), miriše.
Isto najtoplije savjetujemo i vama!
Mozzarella garlic bread
Sastojci za tijesto:
200 g glatkog brašna
250 g kukuruznog brašna
1 žličica soli
1 žlica šećera
270 ml toplog mlijeka
30 g ulja
Sastojci za topping:
60 g maslaca
6-7 češnja češnjaka
Šaka peršina
2 paketa mozzarele
Krupna sol
Priprema:
Aktivirajte kvas tako da u 120 ml mlakog mlijeka dodate 1 žlicu šećera i vrećicu suhog kvasca. Ostatak sastojaka pomiješajte i nakon 5 min dodajte aktivirani kvas. Mijesite 10 minuta i ostavite da se tijesto udvostruči na toplome. Ako radite kao i ja pola bijelo pola kukuruzno brašno, trebat će malo duže da se tijesto digne.
U međuvremenu pripremite topping. U ulju ispecite češnjak te ga u mužaru usitnite, dodajte maslac sobne temperature, peršin i malo soli. Sve sjedinite u jednu smjesu. Kad se tijesto dignulo, prebacite ga u lim za tortu (fi 26) te ostavite još 10 min da se malo digne. Zarežite uzdužno i poprečno na kockice (nemojte ići do dna s nožem), u proreze utisnite mozzarelu i sve premažite prethodno pripremljenom smjesom. Upalite pećnicu na 200°, pecite cca 25 minuta.
Ako vam se mozzarela prelije preko kockica, pečeni kruh samo ponovno prođite nožem. Možda će vam kruh kad ga izvadite iz pećnice zbog otopljenog maslaca izgledati malo premasno, sve će se upiti za minutu dvije.
Pratite Stil i na Instagramu te Facebooku!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....