Overlay
zanimljive serije

Što biste večeras mogli gledati? Vjerujemo da smo pitanje uputili na pravu adresu, jer smo kao odgovor dobili tri odlična prijedloga!

Piše Sandro Pogutz
7. veljače 2021. - 19:15

Što bismo dobroga mogli gledati? Pitanje smo, vjerujemo, uputili na pravu adresu, kolegi Sandru Pogutzu, koji je prije nekoliko brojeva u Štoriji razradio pitanje jesu li serije "pregazile" film. Slobodno izguglajte taj čanak kad god vam ponestane ideja za gledanje jer Sandro se u njemu prisjetio niza kultnih uradaka u nastavcima. A sad nam preporučuje najzanimljivije iz svježe ponude.

STJUARDESA (The Flight Attendant) – HBO

Kada jedna lakomislena alkoholičarka na radnom mjestu stjuardese koketira s putnikom, pa završi s njim zaklanim u krevetu, te postane "self made" detektivka u samoobrani, a sve je "nadjeveno" njezinim razgovorima s utvarom ubijenog i brojnim kronološkim preskocima – to može biti vrlo sklizak teren ili čak jako zabavno. Svašta se našlo smiješano u ovom koktelu komedije i trilera s ponekim djelićem obiteljske drame, pretjerano na više načina, ali – kad se opustite i prepustite svim turbulencijama bez straha od pada – osam epizoda "Stjuardese" (prema romanu Chrisa Bohjaliana) lako se odgleda za jednog tmurnog vikenda. Osobno me "kupila" već sjajno animirana modernistička špica, a potom nas glavna junakinja Cassie (Kaley Cuoco) suvereno vodi po (svom) kaotičnom svijetu, da bismo na kraju dobili i zadovoljavajući veliki preokret.

NOĆNI VREBAČ (Night Stalker) – Netflix

Četverodijelni dokumentarni serijal "Noćni vrebač" bavi se zločinima dijaboličnog serijskog ubojice Richarda Ramireza sredinom osamdesetih u Los Angelesu, ali glavni protagonisti su zapravo istražitelji Carillo i Salerno, kojima zločinac otima primat tek kada je otkriven, u četvrtoj epizodi, ali ni tada do kraja. Na trenutke se ova stvarna istraga doima kao maštarija scenarista kakvog forenzičnog "fictiona", a sam Ramirez luđi je od protivnika inspektora Callahana iz filma "Škorpion ubija". Noćni vrebač je ubio čak i Petera Pana, kao i ženu mu koju je prethodno silovao, da bi im zatim pojeo hranu iz hladnjaka, povratio po kuhinjskom podu i masturbirao na tepih u dnevnom boravku. Peter Pan!? Da, naravno, morate to pogledati.

LUPIN (Lupin) – Netflix

Nakon što su Hugoovi "Jadnici" postali pariški crnački imigranti, sada je i Netflixov serijal, nadahnut romanima Mauricea Leblanca s početka prošlog stoljeća, dobio crnca kao glavnog junaka Assana Diopa (Omar Sy iz filmskog hita "Nedodirljivi"), kojemu je uzor Leblancov "lopov gentleman", Arsene Lupin. U skladu s time taj je klasični predložak dobio socijalnu imigrantsku notu, u samoj motivaciji protagonista čiji se otac, nevin optužen za krađu, ubio u zatvoru. Serijal režira Bessonov učenik Louis Letterier, ritmom koji vas zgrabi na samom početku i drži do pete epizode, s "udicama" na kraju svake, a fale još dvije za koje ne znamo kad će se naći u ponudi "Netflixa".

23. travanj 2024 23:28