Overlay
Modni događaj sezone

Nakon što je lani odgođena Met Gala se vraća idućeg ponedjeljka: evo tko će sve prošetati crvenim tepihom, koja će biti tema, a koji domaćini eventa

Piše PSD
Foto Angela Weiss/AFP
8. rujna 2021. - 10:28

Nakon što je prošlogodišnja Met Gala prvo odgođena, a zatim i otkazan zbog zabrinutosti vezanih uz COVID-19, najveća modna manifestacija se vraća u nešto intimnijem obliku nego što je to bilo do sada.

Za manje od tjedan dana, u ponedjeljak 13. rujna, najveća imena zabavne industrije ponovno će se okupiti u Muzeju umjetnosti Metropolitan u New Yorku. Poznate osobe poput Jennifer Lopez, Kim Kardashian, Lady Gage i Rihanne godinama su senzacionalnim kombinacijama krasile slavni crveni tepih Met Balla, a 2021. u tom smislu ništa neće biti drugačije!

image
Angela Weiss/AFP

Od ovogodišnje domoljubne teme do toga koga možete očekivati ​​da pozira na poznatim stepenicama MET-a, ovo je sve što trebate znati uoči najveće modne večeri.

Glamurozno modno druženje ranije poznato kao Institut za kostime Gala održava se svakog prvog ponedjeljka u svibnju svake godine kako bi se prikupila sredstva za Muzej umjetnosti Metropolitan. Također se naziva i Met ball te označava otvaranje proljetne modne izložbe instituta.

Tema ovogodišnje Met Gale bit će 'In America: A Lexicon of Fashion', istraživanje nacionalnog modnog identiteta i duboko uranjanje u američku domišljatost. Prema priopćenju za javnost, izložba se otvara 18. rujna i istaknut će "sve, od luksuzne lakoće Halstonovog glamura iz 70-ih do Rodarteova eteričnog sanjarenja i moćne političke vizije Kerbyja Jean-Raymonda za Pyera Mossa."

image
Hector Retamal/AFP

Met Gala 2021. i 2022. će biti tematski objedinjene. Drugi dio, koji se održava 2. svibnja 2022. godine, nosi naslov “In America: Antology of fashion.”

Timothee Chalamet, Billie Eilish, pjesnikinja Amanda Gorman i tenisačica Naomi Osaka ove će godine biti domaćini eventa. Američki dizajner Tom Ford i Adam Mosseri u međuvremenu će biti počasni gosti uz bok glavnoj urednici Voguea i organizatorici događanja Anni Wintour.

Crveni tepih Met Gale prenosit će secuživo na Vogueu s početkom u 17:30 po lokalnom vremenu. Keke Palmer i redateljica Ilana Glazer vodit će live stream časopisa.

Događaj se zadnji put održao 2019. godine. Tema je bila "Camp: Notes on Fashion", kustos Andrew Bolton, a event je bio temeljen na eseju Susan Sontag iz 1994. "Notes on Camp".

Prije nego što je otkazana Met Gala 2020. godine, francuski dizajner Nicolas Ghesquière iz Louis Vuittona se pridružio glumcima Lin-Manuelu Mirandi, Emmi Stone i Meryl Streep kao supredsjedateljima. Što se tiče teme, 'O vremenu: Moda i trajanje', koncept je "pratio više od stoljeća i pol mode, od 1870. do danas u sklopu proslave 150. obljetnice muzeja." Izložba je trajala od 29. listopada 2020. do 7. veljače 2021. godine.

19. travanj 2024 12:32