Overlay
Budućnost na dlanu

Isprobali smo aplikaciju koja čita natalne karte i nudi dnevni horoskop: ni pitijske proročice nisu joj ravne

Piše M. M.
Foto Shutterstock
27. kolovoza 2021. - 13:12

Nikad nisam stvarno vjerovala u horoskop i ono što znam o pojedinim znakovima svodi se na povezivanje s bliskim ljudima koji su rođeni otprilike u isto vrijeme. Ipak, kako sam naišla na gotovo zgražanje nekih svojih prijateljica kad sam priznala da ne znam ni što sam u podznaku morala sam to otkriti. Nisam nikad mislila da ću tražiti rodni list da saznam svoju natalnu kartu, ali eto, i to se dogodilo. Skinula sam aplikaciju Co - Star koja glasi za najbolju i otkrila koji planet i koji znak su povezani i u kojoj kući se nalaze.

Za početak aplikacija izgleda moderno i ugodna je za čitanje, ali moram priznat da na tome sve staje. Uobičajena generičnost horoskopskih predviđanja nije izostala ni ovdje. Co-Star namjerno bira pitijsko izražavanje da bi objasnio kako će izgledati vaš dan, tjedan ili mjesec. “Postaje vam jasnije koje su stvari zaista važne. Iz ovoga možete naučiti.” 

image
AFP

Najbolji dio aplikacije je što nakon što se upišu datum, sat i mjesto rođenje izbacuje točnu natalnu kartu. Co - Star nudi i njeno čitanje, ali bez obzira ne općenitost informacija one ipak uspijevaju biti kontradiktorne. S jedne strane, tražim sigurnost u samoći, često se povlačim u sebe, znam biti hladna i distancirana. Već u sljedećem slajdu postajem društveno biće koje najbolje funkcionira kada je okruženo ljudima koje voli, uživam u novim poznanstvima... U jednom se vodim intuicijom i osjećajima, na sljedećem sam objektivna i racionalna. 

Moje prijateljice mi objašnjavaju da nijedna aplikacija ne može čitati natalne karte jer se to mora raditi personalizirano. Svaki planet služi nečemu drugome i važno je koji se nalazi u svakoj kući tako da ću pravu istinu o sebi morati još malo pričekati.

Co - Star svakako nema smisla skidati, jer isto ono što aplikacija radi, dakle izbacuje natalnu kartu, možete dobiti na stotinama internetskih stranica posvećenih astrologiji. Jedina simpatična stvar u aplikaciji je što je 'brutalno iskrena' pa tako za razliku od općenitih horoskopa koji uvijek obećavaju med i mlijeko, ova svoje korisnike priprema na najgore, kako je to objasnila i njena kreatorica.

Pratite Stil i na Instagramu!

18. travanj 2024 13:54