Overlay
Šarolik ukus

Glazbene preporuke Nene Belana: koje pjesme sluša kantautor u ovo ‘bablje lito‘

Piše PSD
Foto Nikša Stipaničev/Cropix
21. rujna 2021. - 14:43

S molbom da nam preporuči nešto dobro za slušanje, obratili smo se svom omiljenom glazbeniku, koji je upravo zabavljen snimanjem novog materijala. Nekadašnji frontmen "Đavola" i aktualni uspješan kantautor preporučio nam je tri sjajne pjesme i objasnio zašto su mu drage.

Kensington Lima - "Summer's gone"

Nema bolje i prigodnije pjesme od upravo ove za kraj ljeta... Poslušajte tu nevjerojatno eteričnu i sjetnu pjesmu, koja pogađa u samu srž svojom emocijom i pruža nam utjehu.

Nicola di Bari - "Il Cuore e Uno Zingaro"

Idemo dalje sa sjetnim raspoloženjem jer je takva emocija najprimjerenija približavanju jeseni u ovom razdoblju babljeg ljeta. S obzirom na to da ja jako volim staru, retro glazbu, preporučio bih vam da se podsjetimo na neke davne zvukove koji su nas zapljuskivali s one strane Jadrana. Ovo je jedna od tih vječnih i neuništivih pjesama.

Oliver & Hauser - "Nocturno"

Završit ću svoje preporuke sa sjetom nad sjetama, ovom predivnom live izvedbom veličanstvene pjesme "Nocturno", velikog Zdenka Runjića u izvedbi neponovljivog Olivera, u pratnji Stjepana Hausera na violončelu. Slušamo minimalistički pristup pjesmi u režiji njih dvojice, ali ne da nam tu ništa ne fali, već je doslovno prepuno svega, a emocije u glazbi su sve.

24. travanj 2024 09:41