StoryEditorOCM
Više od sportaključan je - sinj

Zlatna braća ljube pravnice, Antonela je bivša tenisačica, a Manuela je ‘pala‘ pozivom na Alku, sad proizvodi grickalice

Piše Sport SD
2. kolovoza 2024. - 12:01

Kakvo Bogovi veslanja. Martin i Valent Sinković uspješno godinama brode brojnim svjetskim stazama, a jednako uspješno plove i bračnim vodama.

Manuela i Martin Sinković vjenčali su se 2013. godine u njezinom rodnom Sinju gdje su se i upoznali četiri godine ranije. Martin često naglašava kako mu je supruga najveća motivacija i podrška u karijeri pa je tako uz njega stajala i u njihovom posebnom projektu. Bračni par Sinković lansirao je, naime, poduzetnički pothvat naziva ‘Row Spirit by Martin Sinković‘ sa zdravim grickalicama.

image

Manuela i Martin Sinković

Ronald Gorsic/Cropix
image

Manuela i Martin Sinković

Darko Tomas/cropix

- Lansirali smo paletu proizvoda od zobi. Veslači jedu puno, a trebaju jesti zdravo pa se pojavljivao problem što jesti dok su na putovanju. I zato smo se odlučili za zdrave grickalice. Imamo ih slane i slatke. Slane su bez glutena, sa sirom odnosno s bosiljkom i rajčicama. Slatke su s kokosom, s višnjom, chiom i brusnicom a treća kombinacija su lješnjak i čokolada - rekla je Manuela u razgovoru za Večernji list.

Kolika je to bila investicija?

- Realno velika, trebali smo veliki startni kapital, no stvar ima potencijala jer se ljudi okreću zdravoj hrani. Išli smo na nešto što i mi volimo jesti, što se nama sviđa - kazala je Manuela Sinković.

image

Manuela i Martin Sinković

Vedran Peteh/Cropix

Sinjanku Manuelu Sinković, pravnicu u zagrebačkoj Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj, upoznao je 2009., kad su se u većem društvu zajedno našli na piću na Pjaci, glavnom trgu u njezinom rodnom gradu, pisala je Gloria.

Iduće godine Martin je Manuelu pozvao na Alku, a nekoliko dana poslije, držeći se za ruke, prošetali su središtem grada.

- To se kod nas u Sinju smatra svojevrsnim neslužbenim zarukama i znakom da par ozbiljno planira zajedničku budućnost. Nakon toga nema natrag - govori Manuela Sinković

image

Sinkovići sa suprugama

Krasnodar Persun/cropix
image

Antonela i Valent Sinković

Ronald Goršićc/cropix

Pravnica je i Valentova supruga Antonela koja je inače bivša tenisačica, a s Valentom je u braku su od lipnja 2017. godine. Vjenčali su se u crkvi sv. Antuna Padovanskog na zagrebačkom Svetom Duhu okruženi obitelji i prijateljima, a Valentu je vjenčani kum bio boksač Filip Hrgović.

Svog prvog sina Karla Antonela i Valent Sinković dobili su krajem ožujka 2021., a ni godinu i pol kasnije stigao je i Luka, i upotpunio njihovu obitelj.

Antonelin je otac, Zoran Šušak Suvi, igrao je vaterpolo u POŠK-u, a živi u kući ‘ispod‘ bolnice Firule, na putu prema Zenti, u kojoj je i kultni splitski restoran ‘Pimpinella‘.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. rujan 2024 18:09