StoryEditorOCM
Više od sportahajdučki zalistak

Zlatko Vujović se vratio s operacije srca u Zagrebu, brži nego ikad, dobro je i već pliva na Zvončacu

Piše Slaven Alfirević
30. srpnja 2024. - 15:14

Hajdučki puk može odahnuti i svi oni koji ga vole i poštuju: Zlatko Vujović je dobro, čak bismo rekli vrlo dobro, ako ne i odlično. Prebrodio je operaciju srčanih zalistaka obavljenu u Zagrebu, u Kliničkom bolničkom centru Rebro.

Možda vam se čini da ovakva vijest zadire u privatnost, pogotovo što se Zlatko drži povučeno (osim katkad britkih komentara o ovima što danas igraju, a nisu mu ni do koljena, op. a.), no Zlatko je prevelika faca da o njegovu zdravlju i danas, kad je na pragu 66. rođendana ne bi brinula "šira društvena zajednica". Pa kad krene tam-tam gradom "Zlatko operirao srce, operacija trajala toliko i toliko sati", red je da se zabrinuti puk kvalitetno informira.

image

Aleksander Čeferin i Zlatko Vujović

Jakov Prkić/Cropix

Budući da se radi o Zlatku, nesvakidašnje kvalitetnom i uspješnom nogometašu, vijest dobija i planetarni značaj. Prenijet će je recimo L‘Equipe i drugi sportski listovi/portali redom.

Objavljujemo je danas kad je Zlatko Vujović već na oporavku i rehabilitaciji, budući da je operativni zahvat obavljen još prije otprilike tri tjedna u Zagrebu. Uz svu dužnu pohvalu prema liječnicima i osoblju Rebra, što vrijedi svakako istaknuti. Zahvat je obavio tim na čelu s 51-godišnjim već osobito poznatim drom Hrvojem Gašparovićem, specijalistom kardio-kirurgije koji je važan dio edukacije svojedobno obavio i u Bostonu (Massachusetts, SAD). U Zagrebu je Zlatko proveo i prvo vrijeme oporavka. A sad je opet u svom gradu pod Marjanom i na Zvončacu je spreman za relaksirajuće, ljekovite zahvate oporavka kakve omogućuje ljetno vrijeme. S naglaskom na plivanje.

Zlatko Vujović, dakle, izuzetni napadač Hajduka i reprezentacije bivše države, nakon određenih smetnji podvrgnut je operaciji srčanih zalistaka, oporavak je izuzetno uspješan. Ostaje mu za "uspomenu" rez na grudnom košu od nekoliko centimetara. Bitno je da je sve prošlo u najboljem redu.

Zanimljivo je to s Vujovićima, blizanci vam se čine kao da su Supermani, spremni na utrkivanje s vlakom i u izvrsnoj fizičkoj kondiciji, a bili su potrebni zahvata na srcu. Lani je primjerice Zoran Vujović ugradio stent, a sad je Zlatko "popravio" srčane zaliske.

U kolovozu slavni Hajdukovi blizanci slave 66. rođendan, a ovom prigodom unaprijed, ohrabreni dobrim vijestima, želimo im svako dobro i dug život, što se i podrazumijeva!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. rujan 2024 03:29