StoryEditorOCM
Više od sportazasjenio i maradonu

Talijanski junak u teškom stanju u bolnici, na respiratoru je, oglasila se obitelj

Piše SN
9. rujna 2024. - 09:01

Talijanski junak sa Svjetskog prvenstva 1990. godine Totò Schillaci (59) nalazi se u teškom stanju u bolnici Civico u Palermu. Bivši igrač Messine, Juventusa i Intera je prvo bio smješten u drugu bolnicu u glavnom gradu Sicilije, ali je premješten zbog lošeg stanja - pišu Sportske novosti.

Schillaci se bori s tumorom debelog crijeva koji je u jednom trenutku bio lokaliziran, ali je nakon toga ipak metastazirao. Osim toga je obolio od teške upale pluća i trenutno je spojen na respirator.

Njegovo stanje je, kažu talijanski mediji, zabrinjavajuće, a povodom svega oglasila se i njegova obitelj.

"S obzirom na brojne pozive medija i loše vijesti koje kruže, obavještavamo vas da je naš voljeni Totò u stabilnom stanju i pod stalnim nadzorom liječničkog tima, dan i noć. Budi jak, Totò", napisali su na društvenim mrežama.

Salvatore Totò Schillaci na Svjetskom prvenstvu 1990. je očarao cijeli svijet, a zasjenio je i velikog Diega Armanda Maradonu. Tadašnji napadač Juventusa bio je u drugom planu, ali se nametnuo i sa šest golova osvojio Zlatnu kopačku kao najbolji strijelac turnira. Zanimljivo je da je, osim tih golova, za reprezentaciju Italije bio strijelac još samo jednom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. rujan 2024 09:02