StoryEditorOCM
Više od sportapreviše se opustio

Ovo mu zaista nije trebalo: Joško Jeličić ‘ispalio‘ je neumjesan komentar o igraču Hajduka

Piše R. R.
23. rujna 2024. - 22:28

Joško Jeličić je britak, u svojim analizama udara „u kost“, ponekad vrlo precizno razgoliti situaciju. Istina u svojoj vrckavosti zna i pretjerati, „malo ga prebaci“ vjerojatno u želji da oplemeni golu nogometnu priču. No za takav vid komunikacije potrebno je i malo suptilnosti, nije dobro kazati ono što ti je umu. 

U analizi 7. kola Supersport HNL je tako naš Joško izgubio kontrolu kada je ocjenjivao igru braniča Hajduka Ismaela Dialloa. Istina nije baš da je Diallo odigrao neku partiju za pamćenje, ima nekoliko utakmica u nizu „vezane greške“, no sve se to moglo puno ljepše kazati nego na način kako je ovo komentirano. A išlo je ovako.

- Gattuso igra s Kalikom... On je važan Gattusu jer je dobar na pritisku, ali imao je 2 od 11 duela i sedam dodavanja. Igra ti Diallo... On je imao 2 od 11 duela i 13 izgubljenih posjeda... Pa imaš Melnjaka koji je na desnom bočnom. Diallo je dobio dječaka i nadam se da će prioritet biti škola s obzirom na genetiku...

Jednako tako je želio kritizirati stopera Dinama Samya Mmaee koji nije baš odigrao dobru utakmicu protiv SLaven Belupa, ali je slične pogreške imao i u derbiju s Hajdukom, a nije se proslavio niti u apokaliptičnom potopu u Muchenu.

- Mmaeeov je govor tijela bio jako loš. On je spustio čarape, raspustio kosu. Nisi Sergio Ramos. Nisi ni tako dobar ni tako lijep – izvalio je Jeličić.

Kako ono kažu – ljepota je u oku promatrača...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. rujan 2024 22:28