StoryEditorOCM
Više od sporta‘ovo je ekskluziva‘

On je ljubav njihovog života! Vaterpolisti Jerko i Zvone otkrili zbog čega im djevojke ‘prijete‘

Piše Sport SD
1. veljače 2024. - 18:36

U pauzi između Europskog i Svjetskog prvenstva, Jerko Marinić Kragić i Zvonimir Butić gostovali su u Hajdukovom Super Podcastu. Dvojica od trojice predstavnika Splita u hrvatskoj vaterpolskoj reprezentaciji, svašta su ispričali voditelju Mateju Sunari.

Dotakli su se nedavnog osvojenog srebra na Europskom prvenstvu, pa Svjetskog prvenstva u Dohi, Jadrana, Hajduka, ali naravno i privatnog života.

- Ajmo se predstaviti, u kratkim crtama... - započeo je Sunara, a prvi je krenuo Jerko Marinić Kragić.

- 32 godine, rođen u Splitu, dite splitskih Skalica. Vaterpolo sam krenuo igrati u klubu Mornaru pa preko Italije i Rumunjske sam se skrasio u Jadrana – počeo je JMK pa nadodao ono "zanimljivije".

- Muž, momak, roditelj... Moram sve ženu pitati šta smim, a šta ne smim. Istina, nije mi još žena, ali bit će. Malo je ljuta na mene što je još nisam oženia, ali...

Jel ti to rekla? - upao je voditelj.

- Je, je... Već idu "prijetnje". Ali rekao sam "a ljubavi malo mi je nezgodno". Malo smo u Zagrebu, malo u Dohi... - izvukao se Jere na ubitačan vaterpolski kalendar za ovu sezonu. Europsko pa svjetsko prvenstvo, Olimpijske igre, a sve to uz napornu klupsku sezonu u kojoj se igra Liga prvaka, Regionalna liga, domaće prvenstvo, Kup... i tako dalje da sada ne posvetimo tekst nečemu drugom.

- Kad ćeš onda? - upitao ga je voditelje Sunara.

- Kad Hajduk bude prvak, ha-ha – odgovorio je Jadranov kapetan.

image
Damir Krajac/Cropix

A izgleda kako iste muke muče i njegovog suigrača, Zvonimira Butića.

- Isto kao i Jere, prvi koraci u Mornara. Samo što sam ja sa Spinuta, nismo se nikad tukli – u šali je krenuo 26- godišnji reprezentativac.

- Poznat sam po tome šta imam puno braće i sestara... četiri sestre i tri brata. Možemo složit prvih sedam za vaterpolo. Završio sam tri godine građevine, imam djevojku, i isto je ljuta jer hoće da je oženim.

- Ovo je ekskluziva – dodao je JMK.

- Nije to ekskluziva, to se zna – kroz osmijeh će Butić.

- Kad ćeš ti? - i njega je pitao Sunara.

- Isto sam rekao da mi je zgusnut raspored. Ali nije kad Hajduk bude prvak, bar da završim faks pa onda – odgovorio je Zvone.

Dakle, doslovan zaključak bi bio kako nečije ljubavne veze i brakovi ovise o Hajduku i tituli prvaka. A ako je suditi po trenutnom stanju na tablici, izgleda kako će spomenute djevojke uskoro biti sretne.

No, naravno, šalu na stranu. Momci pamet u glavu, jer ne kaže se uzaludno: "happy wife, happy life"...

Iako ima istine u onom: "a ljubavi malo mi je nezgodno". Nema ni mjesec dana kako je završilo Europsko prvenstvo u Hrvatskoj, a Barakude su opet u pogonu. U pitanju je SP u Dohi na kojem je Hrvatska u skupini A sa Španjolskom, Južnom Afrikom i Australijom, s kojom i otvaraju turnir 5. siječnja u 11:30 po našem vremenu.

Osim nove medalje, lovi se i viza za Olimpijske igre u Parizu. Cilj koji se unatoč srebrnoj medalji i još jednom uspjehu nije ostvario na bazenu u Zagrebu. Međutim, ovaj put bi trebalo biti lakše, jer za "put u Francusku" će biti dosta i ulazak u četvrtfinale.

image
Bozidar Vukicevic/Cropix
image
Damir Krajac/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
31. svibanj 2024 13:21