StoryEditorOCM
Više od sportarasprodala arenu

Koga su gledali Tom Cruise, Ariana Grande i Lady Gaga? Jedna je od najvećih zvijezda Igara, a razočarala je Kaštelanku

Piše HINA, SPORT SD
28. srpnja 2024. - 17:30

Jedna od najboljih gimnastičarki svih vremena Amerikanka Simone Biles (27) vratila se na Olimpijske igre u impresivnom stilu s nekoliko briljantnih izvedbi tijekom kvalifikacija, ali i zaradivši lakšu ozljedu potkoljenice.

Sa sedam olimpijskih i 30 medalja sa svjetskih prvenstava, Biles je jedna od najboljih gimnastičarki svih vremena, a u Parizu se vratila na svoje treće Igre nakon što se povukla iz većine svojih disciplina na OI u Tokiju zbog problema s mentalnim zdravljem.

image

Simone Biles

Aytac Unal/Anadolu Via Afp

Biles je u rasprodanu Bercy Arenu ušla uz ogroman pljesak, a pred publikom koju su činile američke zvijezde poput Toma Cruisea, Jessice Chastain, Ariane Grande i Lady Gage, snažno je i precizno izvodila figure na četiri sprave te je na dvije preuzela vodstvo u privremenom poretku.

"Sjajno je", rekao je Tom Cruise za Reuters na tribinama rasprodane Bercy Arene. "Sjajne priče, sjajni sportaši. Nevjerojatno je što rade," dodao je slavni američki glumac.

image

Tom Cruise

Mustafa Yalcin/Anadolu Via Afp

Američki glazbenik John Legend i njegova supruga Chrissy Teigen rekli su kako ne postoji mjesto gdje bi radije bili.

"One predstavljaju najbolje od Amerike i jako smo ponosni i uzbuđeni zbog njih. Idemo SAD," kazao je.

Iako je Simone oduševila cijeli SAD i mnoštvo slavnih, našu Kaštelanku nije pretjerano impresnonirala:

- Vidjeli smo gimnastičarku Simonu Biles, ali nije bila raspoložena za slikavanje - otkrila je našem Ivanu Reniću u Parizu.

Skupilo se puno ljudi oko nje?

- Ma ne, mislim da je to više nos otišao visoko – britka je bila Kate. Ne žive baš svi sportaši u olimpijskom selu. Neki ne žele biti u ‘žiži‘ i traže privatnost, pa odsjedaju u hotelima. No, boravak u selu zajedno sa svim sportašima poseban je gušt, ističu svi koji su to iskusili.

Biles je tijekom zagrijavanja na parteru osjetila bolove u lijevoj potkoljenici, zbog čega je dobila steznik.

“Opipala je nešto u listovima, to je sve”, objasnila je novinarima njezina trenerica, Francuskinja Cecile Landi.

image

Ariana Grande

Loic Venance/Afp

Biles bi svoju impresivnu listu medalja mogla u Parizu dodatno obogatiti u ekipnom natjecanju (utorak), pojedinačnom natjecanju u višeboju (četvrtak) i finalima na spravama  koji su na rasporedu od subote do ponedjeljka.

Prije tri godine, Amerikanka se povukla iz ženskog ekipnog finala i četiri naknadna pojedinačna finala zbog problema s mentalnim zdravljem. Vratila se na SP-u u Antwerpenu 2023. osvojivši četiri zlata i jedno srebro.

image

Lady Gaga

Gabriel Bouys/Afp
image

Nick Jonas i John Legend 

Loic Venance/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. rujan 2024 20:05