StoryEditorOCM
Više od sportanevjerojatno

Kada žene tulumare: dobile nogometnu utakmicu s 42 postignuta pogotka i tim rezultatom su zbunile čak i zapisničara

Piše R. R.
5. lipnja 2024. - 19:12

Nagledali smo se u nogometu svakojakih čudnih rezultata, ali najnoviji koji nam dolazi iz Norveške je pomalo i nadrealan. U sklopu tamošnje četvrte lige za nogometašice na jednoj ligaškoj utakmici je viđeno čak 42 zgoditka. Domaća ekipa Polarstjernen svladala je gošće Kautokeino rezultatom 42:0, što zvuči zaista nevjerojatno.

Na poluvremenu su domaće zabile taman polovicu pogodaka, fino su sve raspodijelile da niti gledateljima ne bude dosadno i „praznog hoda“. Prvo ime susreta bila je June Eliseussen Johnsen koja je postigla 14 golova, a deset ih je do dala Marie Wickstrom Baumann.

Po četiri gola su bila u režiji Ide Eiriksdatter Skjervold i Rikke Bang Landmark. Aurora Nordhus Harila, Erica Kalebo Wie, Tuvar Harkjerr Johnsen postigle po dva gola, a po jedan gol dale su Karen Brigitte Rostrup Martinsen, Lene Pleym Bernhardsen i Camilla Pedersen.

Sva ova imena i ne znače puno jer ovo je iako bio niželigaški susret, daleko od europske ili svjetske razine. No s obzirom na to kako je sve ovo završilo, djevojke su dobile „svojih pet minuta“.

Iako su domaće igračice bile i favoriti na ovom susretu svakako da im je olakšavajuća okolnost bila i činjenica da su gošće igrale sa šest igračica u polju i vratarkom što je bilo premalo za bilo kakav otpor. A koliko je sve zbunilo i službenog zapisničara/rku dvoboja govori i činjenica da u rezultatu nedostaje jedan zgoditak koji je uredno evidentiran.

Da nije u pitanju neki fake rezultat potvrda je stigla sa službene stranice norveškog saveza kojega može vidjeti OVDJE, a riječ je o službenoj statistici susreta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. lipanj 2024 21:57