StoryEditorOCM
Više od sportaIsto ime i prezime

Jeste li znali da je Luka Klarica i svećenik? Za rukometaša fali samo Lovre: jedan je u reprezentaciji, drugi otišao...

Piše Ivan Renić
21. siječnja 2024. - 20:47

Luka Klarica je svećenik, ali i – rukometaš! Dobro, dobro, rukometaš je još i Lovre. No, zanimljiva su dvojica imenjaka i prezimenjaka. Jedan je u dresu, drugi u liturgijskom ruhu. Ali i don Luka je bio sportaš. Da, igrao je košarku, sinjsko je dijete, između ostalih nosio je i dres Kaštela. Na svećenički put nije ga „potaknula" ozljeda, niti išta slično, već Duh Sveti. Sve o tome ispričao je kolegi Damiru Toljuintervjuu poslije mlade mise u Svetištu Gospe Sinjske koju je služio prije tri godine.

Odazvao nam se i sada. Zanimalo nas jesu li išta u rodu. Isto ime, isto prezime. Samo je Lovre razlika. Obojica sportaši, bivši i sadašnji.

- Daljnji smo rod, ali nisam ga nikad osobno upoznao, niti ikoga od njegovih.

image
Nikola Vilić/Cropix

Otkrio je kako su Klarice rodom iz Raštevića, sela pokraj Benkovca. No, njegov je djed od tamo preselio u Sinj. Tako da je don Luka zapravo pravi Sinjanin. Uhvatili smo ga, kako kaže, u Rimu. Na predavanjima je. Na prvi poziv obećao se javiti kasnije, a to je i učinio. Rođaka, kaže, još nije stigao vidjeti u akciji.

- Zbog obaveza još nisam uspio pogledati nijednu utakmicu – odgovorio nam je.

Imat će zato još prilike. Pred Hrvatskom su još barem dvije utakmice. Treća u drugom krugu na rasporedu je sutra od 15.30 sati protiv Islanda. U srijedu igramo protiv Njemačke od 20.30. S domaćinima ćemo se sučeliti u posljednjem dvoboju. Zamršena je situacija u našoj skupini. Puno je kombinacija, a za prolazak Hrvatske u polufinale štošta bi se moralo poklopiti.

Tablice omogućuje Sofascore
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. svibanj 2024 08:44