StoryEditorOCM
Više od sportaotkrio i favorita

Ivanišević o Vatrenima i Euru: ‘Kao da smo bili na Trgu, a ne u Berlinu. No, ne možeš se vadit na Italiji, to je kao...‘

Piše Vladimir Zrinjski/SN
28. lipnja 2024. - 15:52

Među desecima tisuća hrvatskih navijača koji su kroz protekla dva tjedna pohodili Berlin, Hamburg ili Leipzig bio je i Goran Ivanišević. Kao zagriženi sportski i nogometni fan, Splićanin nije mogao propustiti Euro na kojem su se od Vatrenih očekivale velike stvari.

U društvu 16-godišnjeg sina Emanuela, koji se također počinje probijati u teniskom svijetu, Goran je na Olimpijskom stadionu u Berlinu svjedočio porazu Hrvatske od Španjolske (0:3), pišu Sportske novosti.

- Samo navijanje je bilo nevjerojatan doživljaj. Već sam ja to iskusio, ali Emanuelu je bilo zbilja sjajno vidjeti toliku količinu naših ljudi, kao da smo bili na Trgu bana Jelačića, a ne u Berlinu.

Sa sportske strane, putovanje je moglo i bolje proći.

- Dogodilo se nešto što se događa u sportu, koji put ti da, a koji put uzme. Nije tragedija to što smo ispali, imamo dobru budućnost i mlade igrače koji uz pomoć par starijih, mogu biti dobri u budućnosti. I hoće. Tako se namjestilo, ali lako je sad biti pametan i reći "nismo trebali ovo ili ono". Činjenica je da smo ispali u trenutku kad smo odigrali s Albanijom 2:2.

image
Ante Cizmic/Cropix

A Italija?

- Ne možeš se vaditi na Italiji, to je kao da se vadiš na Top 10 igraču. Zna se što je Italija u nogometnom svijetu.

Tko su vam favoriti na Euru?

- Španjolci su zasad jedini koji igraju nevjerojatan nogomet. Gruzija je izvela nevjerojatnu stvar, a za Češku mi je toliko žao što su ispali, jer kako su odigrali s 10 ljudi protiv Turske, i dobili dva glupa pogotka od Portugala, to je za anale. Baš glupost. I Austrija igra odličan nogomet.

Povukao je Goran još jednu usporedbu s tenisom:

- Isto kao i u teniskom turniru, favoriti kao da se tek zagrijavaju, a onda počnu igrati od osmine finala. Sad imamo jednu stranu ždrijeba koja je nevjerojatna, druga je malo lakša, sve je moguće. Svaka čast i našim susjedima Slovencima koji su odigrali odličan nogomet. Zbilja se nadam da će nastaviti tako dalje.

image
Damir Krajac/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. lipanj 2024 15:53