StoryEditorOCM
Više od sportabilo je problema

Dijana Đoković otkrila šokantne detalje o Novakovom rođenju: ‘Četrdeset dana nisam mogla doći sebi...‘

Piše Sport SD
22. svibnja 2024. - 10:03

Srpski tenisač danas slavi 37. rođendan, a tim povodom srpski mediji podsjetili su na intervju koji je dala njegova majka, Dijana Đoković. Prisjetila se tada svega što se događalo 22. svibnja 1987. godine, kada se Novak rodio.

- Čim su mi ga donijeli, odmah sam znala da je moj. Bio je jedini bez povoja na glavi, taman, derao se kao magarac. Odmah sam rekla: ‘Ovaj je moj, garant!‘ Od prvog dana je bio grlat, a izgledao je kao beba od tri mjeseca. Trebao se roditi u znaku bika, ali je ‘pretekao‘ nekoliko dana. To mi Srđan (Đokovićev otac, op.a.) nikad nije oprostio. Zašto nije bik, nego je prešao u blizance, ali što da radim kad dijete neće van. Bilo mu je lijepo u maminom trbuhu, pa smo morali izazvati porod. Kad se konačno rodio, bio je velika beba, imao je četiri kilograma i 250 grama. On je mene ‘pojeo‘ iznutra. Četrdeset dana nisam mogla doći sebi i vratiti organe na mjesto. Gotovo da nisam mogla disati poslije poroda, u trbuhu sam imala rupu. Ali, Bogu hvala, sve je bilo kako treba - izjavila je Novakova majka.

image
AFP

Djed Novaka Đokovića otkrio zašto mu je obitelj ljuta: ‘Uvijek sam govorio da sam Hrvat ili Jugoslaven, Srbin nikad‘

Đokovićeva mama Hrvatica otkrila obiteljsku tajnu staru 15 godina: ‘Ne, ne, nikad...‘

Dijana Đoković je porijeklom je iz Vinkovaca, i otac i majka rođeni su joj u Slavoniji, ali su se u mladim danima preselili u Beograd. Tamo su se odlučili vjenčati i se rodila Novakova majka. Dijana je supruga Srđana Đokovića upoznala na Kopaoniku gdje je on radio kao instruktor skijanja, a u braku su već 35 godina. 

image
AFP

Đoković je ove sezone u lošoj formi, još nije osvojio niti jednu titulu. Uoči sezone bilo je jasno kako su srpskom tenisaču najvažnije Olimpijske igre u Parizu, to je jedina medalja koja mu nedostaje u bogatoj karijeri.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. lipanj 2024 03:08