StoryEditorOCM
Više od sportaZBOG JEDNE LJUBAVI

Borila se za Hrvatsku, preselila u Beograd i sada Srbiji donijela medalju u Parizu. Ima i poruku za ‘kninsku kraljicu‘

Piše M. Bi.
10. kolovoza 2024. - 09:58

Srebro Aleksandre Perišić bila je treća medalja, u tom trenutku, za Srbiju na Olimpijskim igrama u Parizu. Taekwondo je i u toj zemlji, kao i kod nas u Hrvatskoj, trofejni sport i donosi puno odličja s najvećih natjecanja.

No, priča dana u sprskim medijima je Aleksandrina trenerica Petra Butala koja je Hrvatica. Naravno, ovakve priče sa hrvatsko-srpskom pozadinom uvijek su "posebno zanimljive", ajmo reć škakljive i, ono najvažnije - klikane.

Dakle, Petra je bivša hrvatska taekwondoašica koja je u svoje natjecateljsko vrijeme bila poprilično uspješna i koja se zbog ljubavi preselila u Beograd gdje se i udala za Predraga Kovačića koji se bavio istim sportom.

Predrag je osnivač i vlasnik taekwondo kluba Azija u kojem je ponikla Aleksandra, osvajačica srebra u Parizu. Trenerica joj je Hrvatica koju su novinari, naravno, pitali za srpsko-hrvatske odnose u ovom slučaju, imali li, možda, "zle krvi"...

Petra je objasnila da je sa svima u sjajnim odnosima i da se međusobno pomažu, treniraju zajedno i bodre jedni druge na natjecanjima:

- Uvijek ima šala, prvenstveno zato što smo mi sa svim trenerima i sportašima iz Hrvatske u jako dobrim odnosima. I ja sam s njima veliki prijatelj i veliki broj hrvatskih reprezentativaca redovno dolazi kod nas u klub na trening i zajedno se pripremamo i uvijek na turnirima jedni druge bodrimo – kazala je Petra i dodala:

image

Srebro!

Afp

- Aleksandra je baš nedavno bila u Zagrebu na pripremama kod naših prijatelja, oni dolaze ovamo, tako da zajedno surađujemo i radujemo se uspjesima jedni drugih. Bez obzira na politiku, granice i na sve ono što nam pokušavaju nametnuti, mi s ljudima iz Hrvatske imamo najbolju moguću suradnju. Aleksandra je jako dobra s većim dijelom hrvatske reprezentacije, te djevojke spavaju kod nje i ona kada dođe u Zagreb spava kod njih, to je nešto divno, nešto najljepše što ovaj sport zapravo pruža.

Zanimljivo, upravo u kategoriji Aleksandre Perišić do 67 kilograma, na Igrama u Tokiju prije tri godine olimpijska pobjednica bila je Hrvatica Matea Jelić, novinari su Petru pitali je li i Matea poželjela sreću Aleksandri pred Pariz:

- Ne znam jesu li njih dvije imale tu komunikaciju, ali uvijek kad se vidimo s Mateom na turniru, izgrlimo se, sve je okej. Mi njoj želimo isto sve najbolje u nastavku njene karijere - rekla je Petra za Telegraf.

image

Aleksandra slavi sa svojom trenericom

Afp
image

Aleksandra Perišić slavi jednu od pobjeda u Parizu

Afp
image
Afp
image

Aleksandra Perišić (desno) u akciji

Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. rujan 2024 00:41