StoryEditor
Vaterpolobitka za trofej

Vjekoslav Kobešćak: Brescia je u Italiji s trona skinula PRO Recco, čeka nas jako težak posao, ali idemo ih dobiti

Piše tonči vlašić
3. lipnja 2021. - 11:55

Što se nas tiče, sve je jasno. Čeka nas jak suparnik, i za doći u priliku ostvariti protiv njega povoljan rezultat moramo biti bolji nego smo bili protiv Mladosti u finalu našeg prvenstva. Nadamo se da to možemo – istaknuo je Jugov trener Vjeko Kobešćak uoči četvrtfinala ‘Final 8’ protiv Brescie.

Jugov trener je odveo na put petnaest igrača (Toni Popadić, Alex Obert, Loren Fatović, Luka Lončar, Filip Kržić, Xavi Garcia, Marin Tomasović, Daniil Merkulov, Alex Papanastasiou, Marko Žuvela, Hrvoje Benić, Paulo Obradović, Antonio i Ivan Vukojević, te Roberto Radić), a sa svojim pomoćnicima, Mihom Bobićem i Marom Balićem će odlučiti kojih 13 će igrati protiv talijanskog prvaka.

- Jesam li pratio finale prvenstva Italije? Imali smo mi tad našu finalnu seriju, tako da sam pratio koliko sam mogao, ne onoliko koliko sam htio. Koliko je jaka Brescia govore činjenice, prvaci su Italije nakon više od 15 godina, i to su dobili tri puta PRO Recco. Zrela su momčad, brza, koja igra jaku obranu. Jedanaest igrača nosi kvalitetu i širinu njihove igre. Što se nas tiče, idemo osvojiti naslov prvaka Europe. Mislim kako su nam za to mali izgledi. Međutim, drugačiji pristup ne može ni biti, ali pristup je utakmica po utakmica. Sad o ničemu drugom ne razmišljamo nego kako dobiti Bresciu. Sezona je bila kakva je bila, bilo kakav drugačiji pristup bi značio da će sezona biti još gora za nas – rekao je Kobešćak.

Jugaši su neizostavni sudionici završnog turnira Lige prvaka od 2015. godine. Ove sezone su igrali u sva tri finala, ali nisu uspjeli uzeti niti jedan trofej. Zagrebačka Mladost je bila bolja u odluci o pobjedniku Kupa Hrvatske i finalu doigravanja za prvaka Hrvatske, a Radnički iz Kragujevca u finalu Regionalne lige. Mogu li u Beogradu prirediti senzaciju, te i ovu sezonu učiniti trofejnom?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. kolovoz 2021 22:30