Ticker 1

Prijelomna vijest

Ticker 2

StoryEditor
Vaterpoloregionalna liga

Samo su potvrdili svoje pozicije: Mladost ‘betonirala‘ drugo, a Zvončac ostaje čvrsto su na četvrtom mjestu

Piše Pero Smolčić
18. veljače 2020. - 22:35
Srđan Vrančić/Hanza media

U utakmici 12. kola Trigla A1 vaterpolske lige za poredak od prvog do petog mjesta zagrebačka je Mladost u svome bazenu pobijedila splitskog Jadrana 17:13. U utakmici s puno golova Jadran je stalno lovio zaostatak. U par navrata Splićani su bili blizu poravnanja, bilo je 5:4 sredinom druge četvrtine, potom 7:6 i 8:7 u trećoj...

No, tada je Mladost prelomila utakmicu serijom od četiri uzastopna pogotka, odlijepili su se na 12:7 i mogli su već početi slaviti. Bitan se trenutak dogodio na početku treće četvrtine kada je isključen s pravom zamjene kapetan Jadrana Anđelo Šetka. Potom su domaći zabili za 7:4, jadranaši su se bez svog vođe u bazenu držali do tih 8:7, ali dalje nije išlo.

Ovaj poraz neće značajnije utjecati na rasplet u ligi što se Jadrana tiče, oni su čvrsto četvrti, dok je Mladost druga za Juga, a s nova tri boda upravo je za toliko pobjegla trećeplasiranom Jadranu Carine. Jasno je da će se među ova četiri kluba odlučiti o novom prvaku regionalnoj natjecanja, sudeći po dosadašnjim rezultatima i kvaliteti momčadi Jug i Mladost su favoriti ispred dvaju Jadrana, no u sportu su iznenađenja uvijek moguća.

#VATERPOLO, MLADOST, JADRAN

Izdvojeno