StoryEditorOCM
Vaterpolopremier liga

Prava ‘poslastica‘: Jug i Jadran se sastaju u prvom velikom derbiju, a ima prijenos za sve one koji ne mogu u Gruž

Piše Iva Majić
13. listopada 2023. - 12:12

Tek je početak sezone, a već nas očekuje "poslastica" od dvoboja u bazenu, prvak Hrvatske protiv osvajača Hrvatskog kupa. Jadran protiv Juga. No, snage se neće odmjeriti u domaćem prvenstvu, već u Premier Regionalnoj ligi koja nas očekuje za vikend, odnosno već danas kada je na rasporedu peto kolo.

Gospari su od 20 sati u Gružu domaćini Splićanima, a momčad trenera Jure Marelje za sada ima maksimalni broj bodova iz tri susreta te se nalazi na vrhu tablice A u kojoj je sedam klubova. Jadranaši su bez veće muke do sada svladali Primorje, Mladost i Solaris, dok su pak jugaši bodove "prosuli" u bazenu na Savi gdje je zagrebačka momčad do pobjede stigla preko peteraca. Također, prvaci Hrvatske u novoj sezoni nemaju upisanog poraza, pa ni u Ligi prvaka u kojoj imaju pobjede protiv Crvene Zvezde i Jadrana iz Herceg Novog.

Upravo će klub iz Crne Gore ugostiti Mornar u utakmici koja je na rasporedu od 17.30, a Solaris će gostovati kod Primorja od 20 sati. No, svakako je dvoboj najbolje dvije hrvatske momčadi najzanimljiviji susret kola, a za sve one koji ne mogu put Gruža, prijenos je na kanalu Arenasport 1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. lipanj 2024 12:56