StoryEditor
Vaterpolodramatično

Nastavlja se finalna serija, jugaši poraženi u Gružu; Obradović: Nismo bili dobri

Piše Tonči Vlašić
19. svibnja 2021. - 19:49

Nastavlja se finalna serija. Pokal prvaka se nije dijelio u Gružu Jugašima jer je Mladost zaustavila njihov sjajan niz od 23 pobjede kod kuće u finalima za prvaka, koji su počeli 2009. godine, te niz od deset pobjeda protiv nje u finalima za prvaka računajući i utakmice na Savi. Četvrta utakmica finala igra se u subotu, 22. svibnja, u Zagrebu (18 sati/HTV2). Jugaši imaju novu meč loptu. Ukoliko je ne iskoriste, sve se vraća u Gruž, igra se majstorica, a tad će biti - biti ili ne biti i za jedne, i za druge.

Mladost je u trećoj krenula na sve ili ništa. Igrala je baš dobro, njezin vratar Ivan Marcelić je branio dobro, ma sjajno. Dugi presing, te što kasnije povlačenje – zaigrala je na tu kartu u obrani. Vodila je s 1:0 i 2:1. Prva četvrtina 2:2.

Drugu četvrtinu su obilježili vratari, sad je bio dobar i Toni Popadić, te majstorija Lorena Fatovića (prevario dvojicu čuvara, poslao ih na jednu stranu, između njih izašao na 'slobodni teritorij', te svladao vratara Mladosti. I u tom trenutku zapljeskali su ne samo Jugaši - vodstvo domaćina 4:3). Jug je realizirao tek šestog igrača više.

- Jug nije izgledao opasno s igračem više, dok je s druge strane Mladost radila dobar posao kad je imala brojčanu prednost, te pogađala s vanjskih pozicija – istaknuo je Mile Smodlaka, trener splitskog Jadrana, legendarni centar Juga. Na poluvremenu je bilo 5:5.

U trećoj četvrtini 'poludio' je Marcelić. Obranio je između ostalog i peterac Paulu Obradoviću pri rezultatu 6:6.

- 'Poludio' je i Ante Visković. Jug se i dalje mučio s igračem više – podvukao je Smodlaka. Mladost je pak propustila igrača više u zadnjim sekundama četvrtine te je zadnju četvrtinu dočekala sa (samo) pogotkom viška 7:6.

Prvi napad u zadnjoj četvrtini – Jugov Rus Daniil Merkulov je skrivio peterac, sjajno ga je 'okrenuo' Rumunj Cosmin Radu, a Rus Mladosti Konstantin Kharkov ga je realizirao, te je Mladost otišla na plus dva (6:8). Marcelić potom brani u zadnjoj sekundi Jugovog napada udarac Fatovića, lopta se odbila do Luke Lončara (7:8).

Potom s igračem više Bukić pogađa sjajno gornji bliži kut Popadića (7:9), a nakon njega i Franko Lazić (7:10 je 5 minuta i 51 sekundi do kraja). Filip Kržić je 4 minute i 43 sekunde prije kraja smanjio zaostatak (8:10), ali nakon toga je sjajno poregao Kharkov, vratio Mladost na plus tri (8:11), kad je ostalo četiri minute do kraja.

Lončar je tri i pol minute prije kraja postigao svoj treći pogodak (9:11), ali kad je na ulasku u posljednje dvije četvrtrine Andro Bušlje realizirao igrača više (9:12), finalisti su počeli razmišljati o četvrtoj utakimici finala...

- Nismo bili dobri - kratko će Jugaš Obradović.

Mladost je nakon 13 godina napravila break u Gružu protiv Juga u finalnoj seriji. Od tad čeka na novi naslov prvaka Hrvatske.

FINALE PRVENSTVA 2021. GODINE

Prva utakmica, subota, 8. svibnja, Dubrovnik: Jug Adriatic osiguranje - HAVK Mladost 12:9 (1-0), druga utakmica, srijeda, 12. svibnja, Zagreb: HAVK Mladost - Jug Adriatic osiguranje 8:10 (0-2), treća utakmica, srijeda, 19. svibnja, Dubrovnik: Jug Adriatic osiguranje - HAVK Mladost 10:12 (1:2), četvrta utakmica, subota, 22. svibnja, Zagreb: HAVK Mladost - Jug Adriatic osiguranje, eventualna peta utakmica, srijeda, 26. svibnja, Dubrovnik: Jug Adriatic osiguranje - HAVK Mladost.

Jug AO – HAVK Mladost 10:12

DUBROVNIK

Bazen u Gružu.

Bez gledatelja.

Suci: Gomez (Italija) i Franulović (Hrvatska), delegati: Mlađan Prvan i Milivoj Bebić (obojica Hrvatske).

JUG AO: PopadiĆ (9 obrana), Obert, Fatović (2), Lončar (3), Kržić (1), Garcia, Tomasović, Merkulov, Papanastasiou (2), Žuvela, Benić (1), Obradović (1), A. Vukojević, I. Vukojević. Trener: Vjeko Kobešćak, pomoćnici: Đani Pecotić i Miho Bobić.

HAVK MLADOST: Marcelić (13 obrana), Radu, Miloš (1), Biljaka, Lazić (2), Dašić, Bukić (3), Bušlje, Visković (3), Bajić, M. Vrlić, Kharkov (3), Jurlina, J. Vrlić.

Trener: Zoran Bajić, pomoćnici: Hrvoje Hrestak i Frano Vićan.

Igrač više: Jug AO 4/11, HAVK Mladost 9/13

Peterci: Jug AO 1/0, HAVK Mladost 1/1

Četvrtine: 2:2, 3:3, 1:2, 4:5.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. kolovoz 2021 17:03