StoryEditorOCM
Tenisdobra vijest

Zagreb Open: Dino Prižmić se namučio za pobjedu

Piše hina
3. lipnja 2024. - 19:31

Hrvatski tenisač Dino Prižmić trebao je dva i pol sata za pobjedu 6-3, 3-6, 7-5 protiv Tunižanina Aziza Dougaza za plasman u drugo kolo ATP Challengera Zagreb Open.

Prižmić je u prvom setu dvoboja poveo 5-1, ali je ta rezultatska prednost bila varljiva, jer je hrvatski tenisač u više navrata morao spašavati ‘break‘-lopte. Dougaz je ‘breakom‘ u sedmom gemu najavio da će u nastavku dvoboja biti opasan suparnik.

Prižmić je u drugom pokušaju uspio realizirati servis za osvajanje prve dionice meča, ali je na početku drugog seta od početka upao u rezultatski zaostatak (0-3) iz kojeg se nije uspio izvući.

Između drugog i trećeg seta Prižmić je uzeo višeminutnu stanku. Prema razvoju događaja na početku odlučujuće dionice meča, to se pokazalo dobrim potezom, jer je Splićanin poveo 4-1. Strpljivom igrom je čekao pogreške Tunižanina, kojih je bilo u izobilju.

No, kad je Dougaz ponovno počeo pogađati, vratio je ‘break‘ zaostatka, nanizao tri gema i izjednačio na 4-4. Prižmić je završnicu dvoboja odigrao ponovno na višoj razini, držao servise i stavio pritisak na suparnika. Kad je trebao odservirati za ulazak u odlučujući ‘tie-break‘, Tunižanin je popustio pod pritiskom, još jednom izgubio gem na servisu, a time i meč.

"Znam da nisam u najboljoj formi. Danas sam pokušao igrati najbolje što mogu. Znam da nije izgledalo onako kako ja inače igram, ali pokušat ću u idućem meču dosta stvari popraviti", rekao je 18-godišnji Splićanin nakon teško izborene pobjede protiv suparnik kojeg je već jednom pobijedio, ali na tvrdoj podlozi i kad je bio u idealnoj formi.

"Igrao sam protiv njega u Australiji. Dobio sam ga u dva seta, ali znam da je nezgodan igrač, pogotovo sad kad nisam u najboljoj formi. Bitna je pobjeda, jer svaka u ovoj situaciji dobro dođe", zaključio je Splićanin koji je dobio dva dana za odmor i trening, jer će sljedeći meč odigrati u četvrtak.

Za plasman u četvrtfinale će igrati protiv pobjednika dvoboja između Argentinca Renza Oliva i Kazahstanca Dmitrija Popka.

Uz Prižmića, u ponedjeljak je plasman u drugo kolo glavnog turnira ostvario i 8. nositelj, Portugalac Henrique Rocha, koji je sa 6-3, 6-4 nadigrao Španjolca Nicolasa Alvareza Varonu.

U ponedjeljak su na Šalati završene kvalifikacije za glavni turnir. Nino Serdarušić, koji je prošao dva kvalifikacijska kola, za suparnika u prvom meču glavnog turnira dobio je šestog nositelja, Argentinca Genara Alberta Olivierija (ATP - 188.). Osječanin Matej Dodig će igrati protiv prvog nositelja kvalifikacija, Španjolca Carlosa Tabernera (ATP - 309.).

ATP Challenger Zagreb Open (74.825 eura) - 1. kolo

D. Džumhur (BIH/1) - D. Jorda Sanchis (Špa)

N. Fatić (BIH) - A. Andreev (Bug)

M. Erhard (Fra) - D. Rincon (Špa)

J. Demin - N. Hardt (Dom/7)

O. Roca Batalla (Špa/3) - G. Elias (Por)

A. Zaharov - F. Mišolić (Aut)

E. Dalla Valle (Ita) - R. Noguchi (Jap)

F. Maestrelli (Ita) - Q. Halys (Fra/5)

G. Olivieri (Arg/6) - N. SERDARUŠIĆ (HRV)

C. Taberner (Špa) - M. DODIG (HRV)

R. Olivo (Arg) - D. Popko (Kaz)

D. PRIŽMIĆ (HRV/9) - A. Dougaz (Tun) 6-3, 3-6, 7-5

H. Rocha (Por/8) - N. Alvarez Varona (Špa) 6-3, 6-4

R. HORVAT (HRV) - L. MIKRUT (HRV)

G. Den Ouden (Niz) - E. Couacaud (Fra)

R. Pacheco Mendez (Mek) - N. Moreno De Alboran (SAD/2)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. lipanj 2024 07:16