StoryEditorOCM
TenisNEMILA SCENA

Svi su s nestrpljenjem čekali sudar dvojice splitskih asova, a onda se dogodilo ono najgore...

Piše Marko Bilić
14. listopada 2024. - 15:53

S nestrpljenjem smo čekali splitski derbi na challengeru u Olbiji, meč dvojice tenisača iz grada pod Marjanom koji će ovu godinu pamtiti kao daleko najbolju u svojim (mladim) karijerama.

S jedne strane 23-godišnji Duje Ajduković (115. reket svijeta), a s druge 20-godišnji Mili Poljičak (299.).

Međutim, nismo se nagledali meča, kod vodstva Ajdukovića od 3:2 i 30:0 Poljičak je uganuo gležanj, te šepajući i s vidljivom boli napustio teren. Pružena mu je liječnička pomoć, međutim, pomoći nije bilo. Mili je predao meč zbog ozljede i u svlačionicu otišao - šepajući.

Šteta, mogao je to biti baš dobar meč. Mili je prvi napao, osvojio prvih šest poena u meču, a u drugome gemu, na servis Ajdukovića imao i break loptu, ali nije uspio. Kaznio ga je Duje odmah u sljedećem gemu i oduzeo mu servis. I onda se dogodila ta ozljeda...

image

Sjajna sezona za Duju Ajdukovića

Ronald Goršić/Cropix

Duje Ajduković je bio europski prvak u dobi do 14 godina i kao takav označen velikim talentom. Međutim, njegova karijera nije se razvijala prema očekivanjima, prošlu godinu čak je bio ispao iz Top 500 društva najboljih... Srećom, presložio se i posložio i - krenuo.

U ovoj sezoni ostvario je jako dobrih rezultata, a što je najvažnije pronašao je konstantu u igri. I došao na korak do Top 100, bio je 105.

Ista priča je i s juniorskim osvajačem Wimbledona Poljičkom. Ranking na početku sezone (između 600. i 800. mjesta) bio je uvreda njegovom talentu, svi su s nevjericom odmahivali glavom...

I onda je Mili započeo suradnju s trenerom Dujom Delićem. Bio je to pun pogodak. Počeo je marljivo skupljati prve bodove po najmanjim turnirima, napravio nekoliko dobrih rezultata i na višoj razini, na challengerima, u Umagu pokazao da može i na ATP razinu... I evo ga već u Top 300.

S obzirom da sve do sljedećeg ljeta nema bodova za "braniti" od njega očekujemo veliki skok na ATP listi.

Zbog svega navedenog s nestrpljenjem smo čekali ovaj susret u Italiji, ali se dogodila ozljeda...

image

Duje Ajduković

Ronald Goršić/Cropix
image

Duje Ajduković

Ronald Goršić/Cropix
image

Mili Poljičak

Ronald Goršić/Cropix
image

Mili Poljičak

Goran Šebelić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. listopad 2024 15:54