StoryEditorOCM
Tenisveliki iznosi

Sjajnoj Donni Vekić pobjeda je donijela pravo bogatstvo, a evo kolika joj se sada zarada smiješi

Piše SPORT SD
8. srpnja 2024. - 07:21

Nakon tri kišna prekida i ukupno 98 minuta igre, najbolja hrvatska tenisačica Donna Vekić izborila je plasman u svoje prvo četvrtfinale Wimbledona pobijedivši u meču osmine finala Španjolku Paulu Badosu sa 6-2, 1-6, 6-4 u njihovom prvom međusobnom dvoboju.

Vekić (WTA - 37.) i Badosa (WTA - 93.) su dvoboj na terenu 2 započele nekoliko minuta poslije 14 sati po srednjoeuropskom vremenu, a završile ga pet i pol sati poslije.

Vekić će u četvrtfinalu igrati Novozelanđanke Lulu Sun (WTA - 123.) koja je pobijedila Britanku Emmu Raducanu (WTA - 135.) u tri seta. Meč je na rasporedu u utorak u 12 sati.

Plasmanom u osam najboljih Vekić je zaradila 444 tisuće eura. Sada se ima priliku plasirati u polufinale, ako uspije, osigurat će 846 tisuća eura. Pobjednici Wimbledona osvojit će 3.2 milijuna eura, dok će gubitnici u finalu osvojiti 1.66 milijuna eura.

Inače, iduća protivnica Donne Vekić, Lulu Sun je rođena u miješanom braku, od oca Hrvata (Radovčić) i majke Kineskinje. Rođena je u novozelandskom gradiću Te Anau, a u dobi od pet godina s obitelji se preselila u Švicarsku, gdje je završila osnovnu i srednju školu prije odlaska u SAD.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. listopad 2024 14:47