StoryEditorOCM
Teniswta makarska open

Petra Martić ostala bez finala, nakon tri napeta seta bolja je bila Egipćanka Mayar Sherif

Piše Hina
8. lipnja 2024. - 21:37

Hrvatska tenisačica Petra Martić, 81. s WTA ljestvice, neće igrati u finalu WTA 125 turnira u Makarskoj, u polufinalu je bolja od nje bila braniteljica naslova Mayar Sherif s 4-6, 6-3, 6-4.

Tenisačica iz Egipta, 53. na svijetu, bolje je otvorila meč te je povela 3-0, ali je Martić uzvratila puno žešće. Osvojila je pet gemova u nizu čime je imala otvoreni put prema osvajanju prvog seta.

U drugoj dionici je Sherif opet bolje krenula, ali je ovaj put stekla veliku prednost koju nije mogla ispustiti. Povela je 5-1, Martić se vratila do 5-3, ali dalje od toga nije mogla. Meč u kojem su se gemovi osvajali u serijama nastavio se i u odlučujućem, trećem setu.

Martić je povela 2-0, ali i stala. Sherif je uzvratila s pet gemova u nizu. Martić se uspjela vratiti do 4-5, ali nije u tom trenutku došla do novog breaka, do 5-5 i nastavka dramatičnih trenutaka u ovom meču. Sherif je proslavila pobjedu koja ju je ponovno odvela u finale. Prošle godine Sherif je osvojila turnir u Makarskoj, a sada joj na putu do obrane naslova još stoji jedino Amerikanka Katie Volynets.

Prva je finale izborila Katie Volynets, 22-godišnja američka tenisačica, koja je sa 6-4, 6-3 svladala Kineskinju Xiyu Wang. Kineskinja Wang, 61. na svijetu, u oba seta tijekom polufinala je bila u prednosti. U prvoj dionici je vodila 3-2, ali je Volynets okrenula na 5-3. Drugi set je Kineskinja otvorila s 2-0, ali je do kraja uhvatila tek jedan gem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. lipanj 2024 21:37