StoryEditorOCM
Strani nogometpokazali su više

Zaslužena pobjeda Senegala u izravnom dvoboju protiv Ekvadora za plasman u osminu finala

29. studenog 2022. - 18:08
Senegal‘s defender #03 Kalidou Koulibaly (covered) celebrates scoring his team‘s second goal during the Qatar 2022 World Cup Group A football match between Ecuador and Senegal at the Khalifa International Stadium in Doha on November 29, 2022. (Photo by MANAN VATSYAYANA/AFP)Manan Vatsyayana/Afp

U odlučujućem susretu za drugo mjesto u skupini A Svjetskog nogometnog prvenstva koje vodi u osminu finala Senegal je na stadionu Khalifa Inernational svladao Ekvador sa 2-1 (1-0).

Strijelci za Senegal bili su Ismaila Sarr (44-11m) i Kalidou Koulibaly (70), dok je strijelac jedinog gola za Ekvador bio Moises Caicedo (67).

Ovom pobjedom Senegal je sa šest bodova zauzeo drugo mjesto u skupini, dok je Ekvador okončao natjecanje s četiri boda. Pobjednik skupine je Nizozemska sa sedam bodova, dok je domaćin Katar ostao posljednji bez bodova.

Senegal je nasrnuo po željeni pogodak od samoga početka te je već u prvih 10 minuta imao dvije vrlo dobre situacije, ali Idrissa Gueye i Dia nisu bili precizni. Gueye je u 3. minuti pucao sa 12-13 metara, a lopta je prohujala pored lijeve...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 04:58