StoryEditorOCM
Strani nogometloši rezultati

Teški trenutci za izbornika, u četiri sata ujutro procurile neprimjerene poruke, sve dodatno zakuhao poznati novinar

Piše SN
15. listopada 2024. - 10:43

Michał Probierz proživljava teške trenutke na klupi poljske nogometne reprezentacije. Ovaj 52-godišnji trener preuzeo je Poljsku u rujnu prošle godine i do sada nije opravdao povjerenje Poljskog nogometnog saveza - pišu Sportske novosti.

Probierz je svoju momčad na Euru doveo samo do jednog boda, a Poljaci su po dojmu bili jedna od najslabijih momčadi kontinentalne nogometne smotre. Loši rezultati su nastavljeni i u Ligi nacija - nakon gostujuće pobjede kod Škotske uslijedili su porazi u gostima kod Hrvatske te kod kuće od Portugala nakon kojeg su se u poljskim medijima pojavili mnogi tekstovi o Probierzovom nogometnom znanju.

Cijelu priču dodatno je zakuhao Piotr Kwiatkowski, dugogodišnji novinar Eurosporta koji prati poljsku reprezentaciju. On je, revoltiran igrom svoje reprezentacije slao Probierzu poruke u nedjelju u 4:20 ujutro, a sadržaj poruka je izašao u poljske medije:

‘Rijetko se kada dogodi da ljudi koji su potpuno neprikladni za neko područje, a ti si apsolutno neprikladan kao trener, godinama funkcioniraju u tim područjima.‘

image
AFP

‘Ti apsolutno nisi sposoban biti trener.‘

‘Tvoj mozak ne može prenijeti ono što imaš u glavi. Ove press konferencije su tragedija.‘

‘Ti si utjelovljenje poljskog nogometa. Nisi dovoljno dobar, nitko ti to nije rekao, ali si zamislio da jesi.‘

Kwiatkowski je bio oštar u svojim porukama na koje Probierz nije odgovarao, a poljski izbornik nije htio ni komentirati cijeli slučaj kada su se poruke pojavile u javnosti. Njihov sadržaj nije htio komentirati ni pošiljatelj, ali se ispričao na njihovom slanju.

- Bio sam ponesen emocijama nakon još jedne loše utakmice. Ispričavam se izborniku i želim mu sve najbolje na utakmici protiv Hrvatske - rekao je Kwiatkowski.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. listopad 2024 11:03