StoryEditorOCM
Strani nogomettuga i radost

Suze Ronalda sve govore, dramu protiv Slovenije teško je podnio, prekinuo je sva nagađanja o budućnosti...

Piše SN
2. srpnja 2024. - 07:14

Dramu u utakmici Portugala i Slovenije izrazito teško je podnosio Cristiano Ronaldo. Napadač Al-Nassra promašio je kazneni udarac u 105. minuti, te se posljedično pobjednik morao odrediti boljim izvođenjem jedanaesteraca, gdje se Ronaldo iskupio pogotkom, dok je vratar Costa s tri obrane vrlo brzo osigurao slavlje za Portugalce. Ronaldo je nakon utakmice podijelio svoje dojmove sa susreta - pišu Sportske novosti.

- Inicijalna tuga i radost na kraju. To je ono što nogomet daje. Neobjašnjivi trenutci. Imao sam priliku dati prednost Portugalu, ali nisam to učinio. Ne znam jesam li šutnuo dobro ili loše. Tijekom godine nisam promašio, a kada je najviše trebalo, Oblak je obranio. Osjećaj radosti i tuge, ali najvažniji je prolaz - rekao je za SportTV.

Nekoliko minuta nakon prve reakcije, Ronaldo se ponovno pojavio pred mikrofonom i to sa suzama u očima.

image
AFP

- Čak i najjači ljudi imaju svoje dane, bio sam potišten i bio sam tužan jer me momčad trebala... Ne mogu, pričat ćemo kasnije, pričat ćemo kasnije - izjavio je.

Ipak je uspio najaviti i Francusku:

- Čeka nas teška utakmica. Idemo u rat. Uvijek ću davati sve od sebe u ovome dresu. Radit ću ovo do kraja života. Nikada se nisam bojao suočiti sa stvarima ispred sebe, a riječ odustajanje je nešto što nikad nećete čuti od mene - poručio je Ronaldo i onda za kraj prekinuo sva nagađanja o budućnosti u reprezentativnom dresu:

- Ovo je definitivno moj posljednji Euro.

Junak utakmice bio je vratar Diogo Costa.

image
AFP

- Da, bila je to vrlo tijesna utakmica protiv momčadi koja je dala svoj život za obranu i učinili su to jako dobro. Što se mene tiče, ovo su najteže utakmice jer uvijek provedemo dugo vremena bez dodirivanja lopte, a ja sam se fokusirao samo na to da postoji mogućnost da to iskoristim i potrošio sam svu svoju energiju na to i Jako sam sretan, prije svega, što mogu pomoći momčadi i posvetiti ovu utakmicu svojoj obitelji koja mi je podrška - rekao je u kratkom intervjuu nakon posljednjeg zvižduka.

Nogometaš Porta također je izjavio da mu je ovo bila najbolja noć u karijeri:

- Kako da vam kažem, to mi je dodatni motiv, nikad mi neće nedostajati posla, dapače ubijam se radeći i vjerujući u sebe i to je to, hvala mojoj obitelji koja mi je podrška. Da, istina je, bila je to utakmica u kojoj sam mogao najviše pomoći svojoj momčadi i to je ono na što sam fokusiran - rekao je Costa.

Portugalci će u četvrtfinalu odmjeriti snage s Francuzima, koji su u ranijoj utakmici dana s 1:0 savladali reprezentaciju Belgije. Utakmica je na rasporedu u petak od 21.00 sati.

image
AFP
image
AFP
image
AFP
image
AFP
image
AFP
image
AFP
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. srpanj 2024 07:14