StoryEditorOCM
Strani nogometTamo gdje boli

Srbin ispred kamere uhvatio Roberta Jarnija za ‘ponos‘, sad je priznao da se nikad nakon toga nisu vidjeli

Piše Sport SD
12. lipnja 2024. - 17:06

Srbija je posljednji put sudjelovala na Europskom prvenstvu 2000. godine. Dakle, 24 godine su od njihovog zadnjeg nastupa na europskog smotri. U Njemačkoj se vraćaju na veliku scenu, a tim je povodom njihov nekadašnji reprezentativac Zoran Mirković dao intervju za sportal.rs. Mirković je poznatiji pod nadimkom Batica, a još je poznatiji po ‘slučaju Jarni‘.

On je, naime, na utakmici Hrvatske i Srbije na Maksimiru 1999. godine nakon jednog prekršaja uhvatio        za međunožje. Sve se to dogodilo pred sucem koji mu je istog trena pokazao crveni karton.

image
Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix

- Napravio sam veliku glupost. Vodili smo s 2:1, sve je bilo pod našom kontrolom, a onda smo u velikoj mjeri zbog mog isključenja ušli u rizik - ispričao je Batica.

Otkrio je u kakvom je odnosu danas s Jarnijem.

- Pa nismo prijatelji, ni sportski, ni ovako. Ali u pravu je i on što se srami tog slučaja, očito svjestan da je to bila obostrana glupost. Na kraju krajeva, prošle su tolike godine, pa možda treba to u potpunosti staviti u zaborav - kaže Mirković koji bi htio sve zaboraviti.

Zanimljivo, dvojac se nakon toga nikako nije susreo. Maksimirski ‘okršaj‘ bio je njihov posljednji...

- Ne, niti smo se ikada vidjeli poslije toga, niti smo pričali. Ne - dodao je Batica, a kaže i da nakon toga nikada nije pogledao snimku incidenta.

- Promijenim program ako slučajno negdje naletim. Nije baš za gledanje.

image
Tom Dubravec/Cropix

Mirković je nakon toga postao junak nacije. U Srbiji su ga dočekali kao heroja nakon zbivanja na Maksimiru. A njegov čin čak je dobio i pjesmu. Ljubi te Batica...

image
Vlado Kos/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. lipanj 2024 17:06