StoryEditorOCM
Strani nogometodlučio se za orlove

Srbi objavili popis za Europsko prvenstvo, pozvan i napadač koji je odbio Vatrene: ‘Nije bilo dileme...‘

Piše Hina, Sport SD
28. svibnja 2024. - 12:11

Dragan Stojković, izbornik nogometne reprezentacije Srbije, objavio je u utorak popis nogometaša koji će predstavljati Srbiju na skorašnjem Europskom prvenstvu u Njemačkoj.

Srbija će prvu prijateljsku utakmicu prije EP-a odigrati 4. lipnja u Beču gdje će joj suparnik biti Austrija, dok četiri dana kasnije gostuje u Stockholmu gdje će testirati snagu u dvoboju protiv Švedske.

Na Europskom prvenstvu Srbija se nalazi u skupini C, a premijerni će susret imati protiv Engleske 16. lipnja. Ostali suparnici u skupini su Slovenija i Danska.

Na popisu se našlo i ime Petra Ratkova, kojeg je Hrvatski nogometni savez pokušao privoljeti da zaigra za hrvatsku nogometnu reprezentaciju.

Dvadesetogodišnji nogometaš rođen je u Beogradu, majka mu je Hrvatica pa preko nje ima i hrvatsko državljanstvo, dok je na temelju očeva bugarskog podrijetla mogao zaigrati i za tu reprezentaciju. Međutim, Ratkov je prihvatio poziv izbornika Dragana Stojkovića.

image

Srpski izbornik Dragan Stojković

AFP

- Nevjerojatan osjećaj. Našao sam se u društvu igrača koje sam donedavno pratio na televiziji. Ni u jednom trenutku nije bilo dileme, želio sam isključivo dres Srbije i želja mi se ostvarila. Imao sam veliku podršku obitelji. Čekao bih i dulje da je trebalo. Sada sam tu, dat ću sve od sebe kako bih doprinio svojoj reprezentaciji, izjavio je Ratkov za vrijeme kvalifikacija u listopadu prošle godine.

Popis

Vratari: Vanja Milinković Savić (Torino), Predrag Rajković (Mallorca), Đorđe Petrović (Chelsea).

Obrana: Nikola Milenković (Fjorentina), Strahinja Pavlović (RB Salzburg), Miloš Veljković (Werder), Srđan Babić (Spartak Moskva), Uroš Spajić (Crvena zvezda), Nemanja Stojić (TSC).

Vezni red: Nemanja Gudelj (Sevilla), Dušan Tadić (Fenerbahce), Andrija Živković (PAOK), Sergej Milinković Savić (Al Hilal), Filip Kostić (Juventus), Saša Lukić (Fulham), Filip Mladenović (Panatinaikos), Ivan Ilić (Torino), Nemanja Maksimović (Getafe), Mijat Gaćinović (AEK), Lazar Samardžić (Udinese), Srđan Mijailović (Crvena zvezda), Veljko Birmančević (Sparta Prag).

Napadači: Aleksandar Mitrović (Al Hilal), Dušan Vlahović (Juventus), Petar Ratkov (RB Salzburg), Luka Jović (Milan).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. lipanj 2024 08:49