StoryEditorOCM
Strani nogometoštra osuda

Rat se nastavlja, Srbija prijavljena UEFA-i: ‘Poruke su skandalozne...‘

Piše Sport SD
21. lipnja 2024. - 09:42

Nakon poraza od Engleske u prvom kolu, Srbija se izvukla u drugom kolu, u dramatičnoj završnici uspjeli su izvući bod protiv Slovenije (1:1). Slovenija je povela golom Žana Karničnika u 69. minuti, a u petoj minuti sudačke nadoknade strijelac za Srbiju bio je Luka Jović.

Nakon utakmice stigle su loše vijesti, naime, Nogometni savez Kosova tužio je Srbiju UEFA-i zbog ponašanja dijela njihovih navijača, objavili su priopćenje na društvenim mrežama...

- Nogometni savez Kosova obavještava javnost da je spremio sljedeću žalbu UEFA-i povodom ponavljanja ponašanja s nacionalističkom i rasističkom retorikom od strane srpskih navijača tijekom utakmice grupe C Eura 2024. godine između Slovenije i Srbije koja se igrala u četvrtak u Münchenu. Oštro osuđujemo nacionalističke pozive i postavljanje srpske zastave s mapom Kosova s natpisom ‘Nema predaje‘.

- Ponavljanje takvog ponašanja na nogometnim stadionima, čak i nakon ranijih kazni UEFA-e, je neprihvatljivo i zahtjeva oštriju reakciju čelnih tijela UEFA-e. Poruke sa šovinističkom retorikom su skandalozne i u kontradikciji sa vrijednostima koje sport promovira i to potkopava osnovne principe UEFA-e. Još jednom pozivamo tijela UEFA-e da rigoroznije istupe protiv ponavljanja tako neprijateljskih poruka prema našoj zemlji kao jednakom članu europske nogometne obitelji. Također, tražimo od organizatora da budu oštriji kako bi spriječili da se pojavljuju takve poruke. Kosovo će nastaviti promovirati prave vrednosti nogometa i jedinstva, stoji u priopćenju Nogometnog saveza Kosova.

Pritisak Srbije urodio plodom: zbog skandiranja navijača pokrenut je postupak protiv albanskog i hrvatskog saveza

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. lipanj 2024 09:52