StoryEditorOCM
Strani nogometdobro se vježbaju

Raspucani čekaju početak Eura: Španjolci zabili još jednu ‘petardu‘, ovaj put je dvostruki strijelac bio Pedri

Piše Hina
8. lipnja 2024. - 23:37

Nogometna reprezentacija Španjolske s uvjerljivih je 5-1 pobijedila Sjevernu Irsku u Palma de Mallorci, u posljednjem prijateljskom ogledu prije odlaska na EURO.

Uvjerljivom pobjedom Španjolska je tako najavila prvu utakmicu na prvenstvu, a to je ogled 1. kola skupine B protiv Hrvatske 15. lipnja.

Sjeverni Irci su šokirali domaćina već u drugoj minuti kada je Ballard pogodio domaću mrežu za gostujućih 1-0. Međutim, trebalo je vrlo malo vremena da španjolski nogometaši postave stvari na svoje mjesto.

Prvo je Pedri precizno iz daljine naciljao u 12. minuti za 1-1, dok je već u 18. minuti Španjolska vodila nakon što je Jesus Navas asistirao, a Alvaro Morata kvalitetnim trzajem glavom pogodio za 2-1.

Do kraja poluvremena su uslijedila još dvije brze i precizne akcije Španjolaca za 4-1. U 29. minuti svoj je drugi pogodak dao Pedri za 3-1, dok je četvrti gol za domaćina postigao Fabian Ruiz u 35. minuti.

U nastavku susreta Španjolci su smirili ritam igre te su postigli tek jedan pogodak. Sve je pripremio razigrani i inače dvostruki asistent Lamine Yamal, dok je konačnih 5-1 postavio Oyarzabal.

Udarna momčad Španjolske je bila Unai Simon, Jesus Navas, Nacho, Le Normand, Cucurella, Rodri, Pedri, Fabian Ruiz, Yamal, Nico Williams i Morata, dok su u nastavku ogleda još zaigrali Carvajal, Alex Grimaldo, Laporte, Oyarzabal, Laporte, Merino i Joselu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. lipanj 2024 02:41