StoryEditorOCM
Strani nogometutrčali na travnjak

Prekinuli su finale Lige prvaka unatoč ‘čeličnoj obrani‘, a sve zbog obećanja kontroverznog Rusa. Svi su uhićeni

2. lipnja 2024. - 11:40

Londonska policija privela je 53 osobe uoči i tijekom finala Lige prvaka između Real Madrida i Borussije Dortmund.

"Policajci su izvršili 53 uhićenja na Wembleyju, pet zbog invazije na teren, a većina ostalih zbog pokušaja kršenja sigurnosti. Veliki sportski događaji često privlače one bez ulaznica da zaobiđu ogradu ili na drugi način uđu," kazala je zapovjednica metropolitanske policije Louise Puddefoot.

"Uvjereni smo da je većina pokušaja nezakonitog pristupa Wembleyju ove večeri bila neuspješna zahvaljujući naporima službenika, redara i drugog osoblja stadiona," dodala je.

image
AFP

Glasnogovornik Wembleyja osudio je "akcije"navijača koji su utrčali na teren.

"Sve su osobe uhićene. Podržat ćemo vlasti kako bismo osigurali poduzimanje odgovarajućih mjera," rekao je glasnogovornik stadiona Wembley.

Engleski mediji navode kako je navijačima koji su utrčali na teren kontroverzni ruski streamer obećao 300.000 funti.

Ovi propusti su se dogodili unatoč 5 milijuna funti vrijednoj "čeličnoj obrani" koju je postavio Nogometni savez kako bi se izbjeglo ponavljanje ružnih scena s EURO-a 2020 kada je stotine navijača "jurišalo" na stadion bez ulaznica.

image
AFP

Real Madrid je u finalu pobijedio Borussiju Dortmund sa 2-0 osvojivši po 15. put naslov prvaka Europe. Golove za Real zabili su Dani Carvajal u 74. minuti nakon ubačaja Tonija Kroosa iz kornera, te Vinicius Junior u 83. minuti.

Kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrića za "Kraljevski klub" je igrao od 85. minute osvojivši već šestu Ligu prvaka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. lipanj 2024 15:57