StoryEditorOCM
Strani nogometimaju plan

Napadač Reala za Hrvatsku kaže da je iskusna i iznimno snažna: ‘Dobro se pripremamo za tu najvažniju utakmicu‘

Piše Hina
12. lipnja 2024. - 23:44

Španjolski napadač José Luis Mato Sanmartín "Joselu" rekao je u srijedu da je Hrvatska "snažna i iskusna" pa se Španjolska dobro priprema za subotnji duel na otvaranju Europskog nogometnog prvenstva.

"Hrvatska je jako snažna reprezentacija. Neki dan smo gledali njenu utakmicu s Portugalom te se uvjerili da je dobro posložena s jakom sredinom terena i mladim igračima iza", izjavio je 34-godišnji napadač Real Madrida za španjolske internetske novine OK Diario. Hrvatska je prije četiri dana pobijedila s 2-1 Portugal u pripremnoj utakmici odigranoj pored Lisabona. Pogotke su postigli igrači iz španjolske lige, 38-godišnji Luka Modrić iz Real Madrida i 32-godišnji Ante Budimir iz Osasune.

"To je iskusna momčad, fizički iznimno snažna. Bilo nam je teško s njom u finalu Lige nacija. Zato se jako dobro pripremamo za tu trenutno najvažniju utakmicu", rekao je Joselu.

Španjolska je prije godinu dana pobijedila Hrvatsku boljim izvođenjem jedanaesteraca nakon što je finalna utakmica Lige nacija završila 0-0 u Rotterdamu. Joselu, s 11 nastupa i 5 pogodaka za Španjolsku, proteklu je sezonu proveo u Real Madridu s Modrićem. Osvojili su zajedno Ligu prvaka, španjolsko prvenstvo i Superkup.

"Luka je najbolji", istaknuo je Španjolac. "Ima nevjerojatan duh i želju bez obzira na godine. On je izvanredan kolega, za deset. Prema meni se odnosio kao prema obitelji tijekom ove sezone", dodao je.

Joselu ima samo riječi hvale za kapetana hrvatske reprezentacije.

"On je bio, i još uvijek jest, jedan od najboljih veznjaka na svijetu, ako ne i najbolji tijekom puno godina. Sigurno je jedan od najvažnijih igrača Hrvatske pa ćemo morati posebno pripaziti na njega", izjavio je.

Upitan je li moguće zaustaviti Modrića, Joselu je smijući se odgovorio da jest ako ga se "isprovocira malo".

"Budemo li ga podbadali malo, na kraju ćemo ga oneraspoložiti", rekao je kolokvijalnim riječnikom Joselu. Zatim je upitan što se može reći Modriću da ga se izbaci iz takta na terenu.

"Pa... stvari koje ostaju među nama. Te stvari ostaju na terenu s rukom ispruženom naprijed", rekao je smijući se ponovo.

Joseluov reprezentativni suigrač na sredini terena Mikel Mereno bio je upitan oko toga na konferenciji za medije. Nasmijao se i rekao da je Joseluov "komentar sigurno bio šala".

"Igrači poput Modrića su apsolutni majstori koji dugo igraju među elitom", rekao je. "Pokazao je već da ga se ne može izbaciti iz utakmice", dodao je Merino.

Joselu, čiji su komentar i neki navijači Španjolske doživjeli kao šalu i intimnu stvar među dvojicom igrača, napomenuo je međutim da Modrić "stvara razliku" pa da će Španjolci "morati biti jako oprezni s njim".

I jednom i drugom ugovori s Real Madridom istječu za 19 dana. Modrić je poručio publici u Madridu "vidimo se iduće sezone" dok je Joselu bez riječi o budućnosti napustio glavni grad.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. lipanj 2024 15:39