StoryEditorOCM
Strani nogometprijateljske

Napadač Manchester Cityja se poigravao sa suparničkom obranom, Danci slavili u skandinavskom derbiju

Piše Robert Radica
5. lipnja 2024. - 21:19

U srijedu su odigrane nove prijateljske nogometne utakmice, a istaknuo se napadač norveške reprezentacije Erling Haaland koji je postigao tri pogotka u pobjedi 3-0 protiv Kosova.

U Oslu je Norveška ostvarila uvjerljivu pobjedu, a napadač Manchester Cityja se poigravao sa suparničkom obranom. Na njegovu žalost, ali i mnogih nogometnih zaljubljenika, još će jedno veliko natjecanje, skorašnji EURO u Njemačkoj, proći bez Haalanda.

Danska je na Parken stadionu u Kopenhagenu pobijedila Švedsku 2-1 golom Eriksena u 86. minuti. Prethodno su na samom početku utakmice postignuti pogoci na obje strane. Hojbjerg je doveo Dansku u vodstvo u drugoj minuti, dok je u devetoj izjednačio Isak.

Suparnici Danske u skupini B na Europskom prvenstvu su Engleska, Slovenija i Srbija, dok se Švedska nije plasirala na EURO.

U Wiener Neustadtu Slovačka je lakoćom svladala San Marino s 4-0. Golove su dali Rigo u osmoj, Suslov u 10., Harasllin u 36. te Strelec u 58. minuti. Slovačka će na EP igrati u skupini s Belgijom, Ukrajinom i Rumunjskom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. lipanj 2024 17:43