StoryEditorOCM
Strani nogometples milijuna

Kraj transfer sage i stvaranje nove dinastije: Mbappé potpisao za Real! Zaradit će nestvaran iznos

Piše sport sd
3. lipnja 2024. - 19:54

Kylian Mbappé je novi igrač Real Madrida! Jedna od najvećih transfer saga u povijesti nogometa je napokon završila i Francuz je službeno postao novi igrač Kraljevskog kluba.

Nakon pet godina u PSG-u za kojeg je skupio 308 nastupa, Mbappe karijeru nastavlja u Madridu. U tih 308 nastupa, sjajni Mbappe je skupio nestvarnih 256 golova i 108 asistencija te se prometnuo u jednog od najboljih igrača na svijetu.

Uz to, zabio je 46 gola u 77 nastupa za francusku reprezentaciju od čega se posebno ističe hat-trick u finalu Svjetskog prvenstva 2022. Mbappe će za potpis s Real Madridom dobiti nestvaran iznos.

Bonus za potpis ugovora iznosit će čak sto milijuna eura. Uz to, Mbappe će imati plaću od oko 15 milijuna eura godišnje. Također, Mbappe i Real su postigli dogovor oko postotka zarade od dresova i opreme s njegovim imenom koji će također sjedati na Mbappeov račun. Ugovor između igrača i kluba je potpisan do lipnja 2029. godine.

Samo nekoliko dana nakon osvajanja 15. Lige prvaka, Real je u svoje redove doveo jednog od najboljih igrača svijeta. Čini se kako su u Kraljevskom klubu spremni za stvaranje dinastije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. lipanj 2024 00:47