StoryEditorOCM
Strani nogometpao dogovor

Igor Štimac dobio bitku, stiže otpremnina, evo koliko mu moraju isplatiti

Piše SN
12. rujna 2024. - 10:55

Igor Štimac je u lipnju dobio otkaz i prekinuo svoju dugogodišnju avanturu na klupi indijske nogometne reprezentacije. Sada je, kako pišu indijski mediji, tu odluku uspio i više nego pristojno naplatiti - pišu Sportske novosti.

"Imajući na umu razočaravajući ishod kvalifikacijske kampanjeza FIFA Svjetsko prvenstvo 2026., članovi su se jednoglasno složili da bi novi glavni trener bio najbolja pozicija da povede momčad naprijed. Sukladno gore navedenom, Tajništvo AIFF-a izdalo je obavijest o raskidu Štimcu i on se razrješuje svojih obveza s trenutnim učinkom", priopćili su tada na službenim stranicama Saveza.

Indijski Hindustan Times ranije je javljao kako će Štimac dobiti otpremninu nakon otkaza, s obzirom da je imao ugovor do 2026. godine. Savez je, prema navodima, Štimcu bio ponudio kompenzaciju od tri mjesečne plaće, dok je hrvatski trener tražio cifru od oko 920.000 dolara, što je otprilike vrijednost njegove plaće za sljedeće dvije godine.

Isti izvor sada doznaje da su se Štimac i indijski Savez dogovorili oko kompenzacije. Štimcu će u konačnici biti isplaćena cifra od 400.000 dolara (oko 360.000 eura).

Hrvatski strateg je vodio indijsku selekciju u 59 navrata od svibnja 2019. godine, te je uspio osvojiti dva prvenstva Južne Azije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. rujan 2024 10:56