StoryEditorOCM
Strani nogometteže protiv Hajduka

Cityjev dijamant ponizio Zvezdu na ‘Marakani‘: zato je nedavno s Poljuda otišao pognute glave

Piše D. Ka.
13. prosinca 2023. - 21:16

Barak Bakhar i njegovi nogometaši nisu uspjeli upisati bar počasnu pobjedu u grupi Lige prvaka, u zadnjem kolu je na Marakani koban bio Manchester City (2:3). Zvezda tako završava europsku avanturu s jednim bodom koji je došao protiv švicarskog Young Boysa.

S druge strane, City je i prije ove utakmice već sve znao. Odavno osigurano prvo mjesto, aktualni prvak Europe je na Marakanu, po nekima jedno od najtežih gostovanja, istrčao bez ikakvog rezultatskog pritiska, u B postavi. Ali, upravo to je tema naše priče.

Danas nisu nastupale zvijezde poput Rodrija, Rubena Diasa, Alvareza, a nije bilo ni "terminatora" Haalanda u napadu koji izbiva zbog manje ozljede, njega je mijenjao drugi Norvežanin koji je danas zabio stvarno predivan gol Zvezdi, Oscar Bobb.

Je li nekima od vas zazvonilo to ime u glavi, znači li vam što? Oscar Bobb je 20-godišnji napadač koji je ovo ljeto prebačen iz Cityjeve U-19 momčadi u prvu. Sad već sigurno znate u kojem smjeru ide nastavak ovog teksta, ali ajmo se svejedno prisjetiti.

Bobb je prošle sezone bio jedan od najboljih igrača u juniorskoj momčadi Man. Cityja. Uvjerljivi prvaci, a u Ligi prvaka mladih su izdominirali grupu koja je sadržavala Borussiju Dortmund, Sevillu i Kopenhagen.

image

Oscar Bobb je zabio Zvezdi na Marakani u Ligi prvaka

AFP

Sve je za mladiće sa sjeverozapada Engleske išlo dobro, bolje nisu mogli poželjeti, ali onda im je sudbina donijela Hajduk. Igralo se na Poljudu, City je bio izraziti favorit, nisu ni kladionice znale s kim imaju posla. Već tada, krajem veljače, slutilo se da je nešto veliko u zraku, da ova generacija Hajdukovih juniora ima nešto posebno u sebi.

Hajduk je bez problema parirao favoritima. Bobb je bio jedna od najvećih prijetnji, krajem prvog poluvremena je zabio i gol, ali Hajduk je tada već imao dva, majstorije Brajkovića i Antunovića.

Dalje je sve poznato, Borussia Dortmund, Milan, pa poraz od AZ-a. Mnogi su i nezadovoljni time gdje ti juniori igraju danas. Dobro, Pukštas se sjajno snašao u prvoj momčadi, Vušković je rekordni transfer, ali gdje su ostali, pitaju se mnogi.

Kako je City rasporedio svoje juniore nakon prošle sezone? Pa evo, već su zaradili 28 milijuna eura od prodaje, Shea Charles je prodan za 12 milijuna eura, Charles Borges za 14, a Mebude za 2 milijuna eura. Oscar Bobb bi sigurno kao i nabrojani donio bar desetak milijuna eura, i to je najskromnija procjena. Ali, Pep Guardiola je jasno rekao na ljeto, Bobba ne da nikome, bez obzira na ponude, on je budućnost Manchester Cityja.

I tako, sada povremeno igra za prvu momčad prvaka Europe, danas je dobio priliku da bude u prvoj postavi u Ligi prvaka. Dobro ju je iskoristio, ponizio je obranu Zvezde i zabio, dok je prije niti godinu dana Poljud napuštao pognute glave, razlog je bio upravo Hajduk.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. svibanj 2024 15:21