StoryEditorOCM
Strani nogometeuropsko prvenstvo

Bivši dinamovac jedva čeka utakmicu protiv ‘svojih‘: ‘Moji korijeni su iz Srbije, samo neka nastave s provokacijama‘

Piše SN
28. svibnja 2024. - 07:18

Petar Stojanović ove je sezone igrao za talijanskog drugoligaša Sampdoriju. Iako se pod palicom legendarnog Andrea Pirla nije uspio vratiti u Serie A, bivši igrač Dinama imao je solidnu sezonu, upisavši ukupno 30 nastupa, jedan pogodak i četiri asistencije - pišu Sportske novosti.

Međutim, ključnim se Stojanović pokazao na reprezentativnom nivou. U odlučujućem susretu za odlazak na Euro protiv Kazakhstana bio je jedan od najboljih pojedinaca, zaradio je velike simpatije slovenske javnosti, a sada će, za nešto više od dvadeset dana, u Njemačkoj ostvariti svoj san igranja velikog natjecanja s reprezentacijom.

Uoči Eura Stojanović je dao veliki intervju za slovenski portal Nogomaniju.

- Mentalitet u reprezentaciji je drugačiji nego prije kvalifikacija. To smo dokazali na terenu. Svi se bore do kraja, a poznati smo i po svojoj taktici. Ne kompliciramo, igramo konkretno. Već smo igrali dobro protiv Srbije i Danske, a u prošlosti su momci pokazali da se mogu natjecati i s Engleskom, bit će drugačije, nitko se neće suzdržavati, očekujem lijepo ljeto.

image
AFP

Izabranici Matjaža Keka na Euru će igrati u skupini C s Engleskom, Srbijom i Danskom. Najveći fokus zasigurno će biti na utakmici sa Srbijom, a Stojanović je po tom pitanju dao zanimljivu izjavu.

- Reći ću ovo: oni nam daju dodatan motiv! Neću ništa predviđati, pričat ćemo poslije utakmice. Vjerujem u nas. Njihovi komentari i provokacije me lože. I molim ih da nastave. Ne mogu dočekati utakmicu. Moji korijeni su iz Srbije, ali u ovu utakmicu ulazim svom snagom - samouvjereno je poručio.

28-godišnji Stojanović u šest sezona u modrom dresu upisao je 187 nastupa te zabio dva gola uz 18 asistencija, a s Maksimira ima samo dobra sjećanja...

- Tamo sam se tako dobro proveo... o povratku vjerojatno ne bih dvaput razmislio - zaključio je Stojanović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. srpanj 2024 05:21