StoryEditorOCM

Austrija pobjednik skupine u ludom raspletu, Francuzi drugi nakon remija s Poljskom

Piše HINA
25. lipnja 2024. - 20:09

Nogometaši Austrije iznenađujući su pobjednici skupine D Europskog prvenstva u Njemačkoj, a to su ostvarili pobijedivši Nizozemsku sa 3-2 u Berlinu, dok su Francuska i Poljska u Dortmundu odigrale 1-1 u posljednjem, trećem kolu.

Austrija je povela protiv Nizozemske autogolom Donyella Malena u 6. minuti. Izjednačio je Cody Gakpo u 47. minuti, a Austriju je ponovno u vodstvo doveo Romano Schmid u 59. minuti. Memphis Depay je izjednačio u 75. minuti, a konačnih 3-2 za Austriju postavio je Marcel Sabitzer u 80. minuti.

Francuska je protiv Poljske do vodstva došla u 56. minuti, kad je Kylian Mbappe realizirao kazneni udarac. Poljaci su uzvratili na isti način u 79. minuti, a Robert Lewandowski je bio strijelac iz ponovljenog kaznenog udarca.

image

Dayot Upamecano i Robert Lewandowski 

Andrzej Iwanczuk/Nurphoto Via Afp

Austrija je sa šest bodova osvojila prvo mjesto, Francuska je druga s pet, a Nizozemska treća sa četiri boda. Poljska je s jednim bodom osvojila zadnje mjesto.

Austrija će u osmini finala igrati s drugoplasiranom reprezentacijom iz skupine F, a Francuzi idu na drugoplasiranu momčad skupine E.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. lipanj 2024 20:10