StoryEditorOCM
Rukometizvan kontrole

To nije bio sport, nego rat: kaotične scene na najžešćem derbiju, rasistički povici, isključenja, plavi karton …

Piše SN
13. listopada 2024. - 23:22

U nedjelju oko podneva odigran je najluđi i najžešći derbi u rukometnom svijetu. Riječ je o srazu između Wisle Plock i Kielcea, taj derbi nosi naziv "Sveti rat", a Wisla je pobijedila na domaćem terenu rezultatom 29:25 i upisala trijumf u osmom kolu poljske Superlige.

Naravno, i nakon ovog sraza najmanje se priča o rukometu, pod svjetla medijskih reflektora upale su nevjerojatne scene s utakmice. Suci su dodijelili 21 isključenje, a pokazan je i plavi karton, najveća moguća kazna u sportu. Protagonist je Španjolac Jorge Maqueda koji je tijekom utakmice ugrizao Mirsada Terzića, reprezentativca BiH, prenose Sportske novosti.

Nakon susreta nemile scene su se nastavile, došlo je do verbalnog sukoba pored zapisničkog stola u kojem su sudjelovala dva trenera, Xavi Sabate i Talant Dujšebajev. Sabate se kasnije na presici požalio da je Dujšebajev pljunuo na njega, dok je ovaj rekao da ga je Sabate nazvao "je***im Kinezom". Kasnije su se gosti žalili na rasističke povike i gnjusne uvrede domaćih navijača.

U ovom kaosu sudjelovali su i Hrvati, kod Wisle je s 13 obrana briljirao Mirko Alilović, a Lovro Mihić i Leon Šušnja nisu se upisali u strijelce. Sandro Meštrić je na golu Kielcea obranio četiri pokušaja domaćina, dok Igor Karačić nije igrao zbog ozljede.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. listopad 2024 23:56