StoryEditorOCM
Rukometeuropsko prvenstvo

Izbornik Perkovac nakon nezaboravne večeri protiv Španjolske najavio idućeg protivnika: ‘Nisu za podcijeniti‘

Piše Dražen Pinević/SN
13. siječnja 2024. - 14:18

Moraš ostati na zemlji nakon što razbiješ Španjolsku na otvaranju deset golova razlike. Naoko jednostavno, a nije lako i ako netko zna koliko je to teško onda je to Goran Perkovac glavi i odgovorni urednik našeg nastupa u Njemačkoj - pišu Sportske novosti.

Ušetao je na press s čajem u ruci naš izbornik, rekao je da mu je to jedino za smirenje bilo i prije Španjolske.

- Utakmica protiv Španjolske bila je vrhunska predstava našeg tima, teško je bilo što pronaći što nije bilo dobro. Pustit ćemo da nas nosi val te dobre igre i atmosfere koju smo doživjeli u petak. To je silan motiv za tim.

Jeste li spavali?

- Spavao sam tri sata, sada počinje ono vrijeme pijeska u očima, makar nema ljepšeg nego kada se pobjeđuje. Da mi pobjeđujemo, a da izbornik ne spava, to bih poželio uvijek.

image
Ante Čizmić/Cropix

Gledali ste Austriju?

- Spremao sam se za Austriju sa svojim suradnicima. Imali smo video analizu i s momčadi ćemo to učiniti danas, pa ćemo probati iskoristiti sve njihove slabosti. Možemo mi to sigurno, samo moramo ostati svoji.

I fokusirani, jer smo tek na početku?

- Ovi igrači su toliko fokusirani, posebno oni koji nisu ništa osvojili. Neki nisu doživjeli takve turnire uopće, pa to nije jednostavno u svakoj situaciji, ali imamo i iskusne igrače koji ih mogu uputiti u te situacije.

Malo je bilo propusta protiv Španjolske, možda nekih obrambenih kada su Španjolci zabijali zaredom…

- Bilo bi jako lijepo da nemamo crne rupe uopće. Mi smo ih imali malo u obrani, ali njihovi vratari s druge strane nisu obranili ništa, da jesu bilo bi nam teže. Mislim da je naša obrana dominantna i da je bila ključ našeg uspjeha.

Vratio se na 39 golova…

- Da mi je netko rekao da će Hrvatska zabiti 40 Azerbajdžanu, a ne Španjolskoj, teško bi povjerovao. Gledali smo statistiku i vidjeli da je Danska napravila šest tehničkih pogrešaka protiv Češke, bili smo oduševljeni, a mi smo napravili pet i imali efikasnost preko 90 posto.

image
Ante Čizmić/Cropix

Što kažete za Austriju?

- Meni Austrija nije protivnik za podcijeniti. Želim da budemo na 100 posto, pa koliko ode daleko…

Imaju nešto kraći roster, možemo li im podebljati ritam i pokazati nešto što još nismo na ovom Euru?

- Fizički još mogu izdržati, spremni su na trčanje, spremni su na sve, jer su to profesionalci i ne mislim da će se problem širine osjetiti u drugoj utakmici. Ne možemo biti ni na 80, ni na 92 posto, nego na 100 posto, a bolja smo momčad od Austrije i to želimo dokazati. Ne pobjeđuje uvijek bolji, nego onaj tko to više želi – zaključio je Goran Perkovac.

Mi očekujemo da bi Austrijancima mogao ponuditi i 5-1 obranu s kojom smo u prošlosti rješavali neke stvari, barem na momente, jer obrana će kao i uvijek usmjeriti utakmicu. Makar kada napad zabije preko 90 posto imaš pravo misliti i drugačije. Jednom je Barca sa Xavijem Pasqualom skoro bez obrane dobila sve u sezoni, ali je zabijala po 40 po utakmici i to nitko nije mogao pratiti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. lipanj 2024 14:22