StoryEditor
Ostalofutsal

Olmissum - Vrgorac: gosti nade polažu u napad, imaju prvog i drugog strijelca lige, Duška Martinca i Luku Sutona

7. srpnja 2020. - 10:58
Ivo Ravlić/HANZA MEDIA

Malonogometaši Vrgorca u posljednjem kolu, upisali su pobjedu protiv Crnice, koja je digla iz pepela i napunila samopuzadnjem da mogu nešto napraviti u play-offu.

Posljednja tri mjeseca malo je dobrih vjesti stizalo iz „nebesko-plavog“ tabora, no igrači su ostali klapa, držali su se zajedno i vidjelo se koliko im je bila važna ta pobjeda protiv Crnice. Braća Suton doslovno su razmontirala Šibenčane, Luka se s četiri pogotka probio na drugo mjesto ljestvice strijelaca, a Josip je zabijao i asistirao. To posebno raduje brojne navijače ovog kluba. 

Mlađi brat Luka je konstantna posljednje dvije godine  na futsal parketima, postao je jedan od najboljih pivota u Hrvatskoj.

Nekako je ostao dojam da ste vi malo ove godine ostali dužni „Kamenjarima“? Mnogi kažu ako Josip Suton bude pravi, Olmissum će pasti? 

- Evo, jedan ekskluzivan podatak za vas, ja to malo pratim. Kad sam ja bio na parketu Vrgorac je osvojio 23 boda, a kad sam bio ozlijeđen nisu stizali bodovi. Malo su nas ove ozljede poremetile tijekom sezone, non-stop je bio neko ozlijeđen, ja, Luka, Toni Jelavić... Zatim se pojavio koronavirus, onda se svega tu  poslije pomalo nakupilo. Ali, sad smo svi zdravi i spremni, i dat ćemo sve da prođemo dalje. 

Nedavno ste izjavili ako Vrgorac prođe prvu prepreku u četvrtifinalu, da može otići do kraja. Stojite li i dalje kod toga?

- Zašto ne? Mi smo takva ekipa, bili bi uz bok Novom Vremenu Apfel. Ključno je dobro ući u utakmicu u Omišu, jezgru te momčadi čine Luketin, Perišić i Pavić, oni su u ovom trenutku malo spremniji od nas jer  smo mi  kasnije počeli s treninzima. Ovo je sad kup natjecanje, tu svatko svakoga može na svježinu i na jednu utakmicu dobiti. Pored toga svi znaju da imamo kvalitetu i dobru ekipu.   

Vrgorac ove godine ima prvog i drugog strijelca lige, ali obrana je loša, dosta golova se prima i vratari ne briljiraju. Za pobjediti tako dobru ekipu kao Olmissum i vratari moraju bit na zavidnom nivou? 

- Ne igramo dobro obranu, tu se slažemo. Međutim, ako se stavimo danas i dogovorimo u svlačionici, odigrat ćemo i to.  No, moram reći da je posljednje dvije utakmice naš mladi vratar Vjeko Raos bio dobar i hladan. Obranio je dosta teških stvari. Vjerujem da će i sutra biti isto tako raspoložen.

Izdvojeno

13. srpanj 2020 22:30