StoryEditor
Ostaloolmissum - vrgorac

Na omiškom Ribnjaku futsal bitka za polufinale prvenstva hrvatske: ‘Fizička nadmoć i granitna obrana naše su prednosti‘

7. srpnja 2020. - 11:32
Nikola Vilić/HANZA MEDIA

Nakon prvog dijela malonogometne sezone, sada slijedi ono najslađe - borba za naslov prvaka. U prvoj utakmici četvrtfinala, na omiškom Ribnjaku sastaju se Olmissum i Vrgorac, druga i sedma momčad s tablice.

Koliko je hrvatsko prvenstvo zanimljivo i dobro,  dovoljno govori i ovaj podatak da su Omišani  prošle  godine bili prvaci Druge lige-jug, a Vrgorčani  viceprvaci Hrvatske. No, ove sezone „gusari s Cetine“ postali su pravi  hit prvenstva,  do zadnjeg kola su držali su prvu poziciju koja im je izmakla u Zagrebu, nakon poraza protiv Alumnusa. Jedan od ključnih igrača omiškog kluba je dugogodišnji reprezentativac, iskusni Žarko Luketin. Ovaj vratar  postao je noćna mora za sve klubove i napadače. 

Malo ste sebi zakomplicirali situaciju s ovim porazom u Zagrebu, svi su vas već vidjeli nakon sjajne utakmice protiv Novog Vremena Apfel na prvom mjestu. Gostovanje u Zagrebu trebao je biti rutinski posao? 

- Četiri igrača imala su nam dva žuta kartona, čuvali smo ih za četvrtfinale i došao je taj nesretni poraz, koji nam je donio najtežeg i najneugodnijeg protivnika. Iskreno, nismo htjeli Vrgorac, jer  radi se  o iskusnoj ekipi s par vrhunski igrača. 

Tri puta ove sezone ste ih pobjedili. Dva puta u prvenstvu i jednom u Kupu, Vrgorac vam izgleda leži? 

- To su sve bile egal utakmice, mislim da će tako biti i ovaj put. Nijanse su odlučivale, ali ako mi budemo na svom nivou ne treba strahovati  za prolaz dalje. Iako, Vrgorac ima braću Suton koji odskaču kvalitetom, najboljeg strijelca lige posljednje tri godine Duška Martinca i nekoliko iskusni igrača koji igraju Prvu ligu deset godina. Fizički smo možda najmoćnija ekipa u ligi, i tu vidim našu prednost, pored dobre obrane. Oni imaju veliki problema na vratarskim pozicijama, traže se tu posljednje dvije sezone. Sve to  moramo dobro analizirati i pripremiti se. 

Koliko daleko može otići Olmissum ove godine? Postoji li neki zacrtani cilj prije početka sezone? 

- Vjerujem da možemo otići do kraja, do naslova prvaka. Ali, treba ići korak po korak, mislim da nam je  najvažnija ova  utakmica. U polufinalu bi išli na boljeg iz dvoboja Futsal Dinamo-Uspinjača, radi se o odličnim momčadima, no vjerujem da ih možemo proći. Pa, naš cilj prije početka sezone bio je plasman među četiri najbolje ekipe, zato je mali pritisak na nama u ovoj  utakmici protiv Vrgorca, kojem odgovara ovakav sistem natjecanja u ovom trenutku. 

Izdvojeno

28. srpanj 2020 04:45