StoryEditor
Ostalo IN MEMORIAM

Makarska izgubila velikog sportaša: bio je jedan osnivača i prvih igrača košarkaškog kluba, ragbi je bio njegova druga velika ljubav

Piše Jakov Kovačević
14. veljače 2020. - 08:14
Ivo Ravlić/HANZA MEDIA

Preminuo je Ivica Sumić. Sportaš, borac za čovjeka i prirodu nije uspio dobiti zadnju bitku.

Rijetko tko nije čuo za Ivu, ne samo u Makarskoj već i šire. Bio je osebujan, originalan, ali nadasve dobar čovjek velikog srca.

Dugi niz godina radio je kao profesor povijesti i zemljopisa, u svojim predavanjima bio je drugačiji od ostalih, ali zato veoma cijenjen. Zadnjih dvadesetak godina bio je i društveno politički aktivan. Jedno vrijeme bio je predsjednik makarskog HSS, a veliki dio svog života posvetio je Udruzi Eko Meteor.

U Ive je pored svega kucalo sportsko srce. Bio je jedan od prvih igrača i osnivača košarkaškog kluba Makarska koji je osnovan 1971. godine.

Pored košarke ragbi je bio njegova druga velika ljubav, u dresu Makarske rivijere odigrao je brojne utakmice. Zajedno s Glibotom, Mucićem, Šabićem, Šimićem, Babićem, Pejkovićem bio je neizostavni član makarskog Energoinvesta. Bio je i pionir malog nogometa u Makarskoj, na utakmice njegove Comune Lavande sredinom sedamdesetih godina prošlog stoljeća znalo je doći i preko tisuću gledatelja.

Odlaskom Ivice Sumića Makarska je izgubila velikog sportaša kojem su sport i dobrota čovjeka uvijek bili na prvom mjestu. 

Sumić će biti sahranjen danas na mjesnom groblju u Podgori.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. travanj 2021 13:39