StoryEditorOCM
Ostalosnimili i film

Makarani poslali jasnu poruku konkurenciji! Novo vrijeme velikim predstavljanjem najavilo nikad zanimljiviju sezonu

Piše Ivan Renić
16. listopada 2024. - 20:50

Nova sezona prvog razreda hrvatskog futsala je pred vratima. Pripreme se privode kraju, klubovi su se pojačali i sve je spremno za "show"! Sezonu je predstavljanjem u Apfel Areni najavilo i Novo vrijeme. Makarani ništa nisu prepustili slučaju. Konkurenti su mahom pojačali ulaganja, složilo se puno odličnih momčadi, a nimalo ne zaostaje ni Novo vrijeme. Štoviše, došlo je do smjene generacija i kako kažu, vrijeme je da se opet umiješaju u borbu za sami vrh. Vrijeme je za novo Novo vrijeme.

U tome će im pomoći nekoliko stranih pojačanja. Francuzi, Brazilci, Ukrajinac i Slovenac "sletjeli" su podno Biokova, kao i nekolicina domaćih igrača i povratnika. A neće im biti lako, odmah na početku u prvom kolu u goste im dolazi Torcida Biberon.

image
I. R.

Stotine ljudi pohrlilo je u Apfel Arenu. Bio je to društveni događaj dana u Makarskoj, ali i velika promocija futsala koji u Hrvatskoj sve više uzima maha. Prepoznaju to i brojni sponzori, poduzetnici i investitori koji ulažu ovaj atraktivni sport. A baš Hrvatska se može pohvaliti jednom od najzanimljivijih liga. Više puta smo pisali o malonogometnom prvenstvu kao najuzbudljivijem u Hrvata.

Nakon uvodnih govora predsjednika Darija Martinovića krenulo je predstavljanje igrača. U Makarskoj je sve novo, kako momčad tako i dresovi. Postrojili su se igrači na pozornici uz ovacije pune kino dvorane u Apfel Areni. Jednog po jednog predstavila ih je voditeljica. Ovacije i veliki pljesak „pobrali” su svi, a najviše domaći kapetan Filip Bašković, vođa Novog vremena i hrvatski reprezentativac, te Toni Jelavić.

Nakon igrača red je došao i na stručni stožer. U trenerske vode kreću Jakša Herceg i Mate Vuković nakon bogatih igračkih karijera. Vuković je k tome i rekorder po broju nastupa za klub s 350 utakmica. Na čelo Novog vremena vratio se trener Ivan Božović. Najtrofejniji je trener na ovim prostorima. Prvak je bio u nekoliko država, pa tako i u Hrvatskoj gdje je s Makaranima osvojio duplu krunu. Treći je trener po broju nastupa u Ligi prvaka, a to dovoljno govori.

image
Ivo Ravlic/Cropix

Prigodne poklone dobili su sudionici nedavno završenog Svjetskog prvenstva, a to su naš Filip Bašković i Francuzi Arthur Tchapchet i Nicolas Menendez. Bogatom programu tu nije bio kraj. Sve prisutne je zabavljala Ružica Čović i njezin bend.

Nakon glazbene pauze prikazan je i film o klubu autora Tonija Pašalića. U njemu su još jednom predstavljeni svi igrači, a završen je u šaljivom tonu s Jelavićem, Baškovićem i trenerom Božovićem u glavnim ulogama.

Tablice omogućuje Sofascore

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. listopad 2024 20:56