StoryEditorOCM
OstaloKruna sezone

Finale ragbijaškog Kupa: Sinjani žele duplu krunu, Splićani revanš za poraze

Piše Mišo Gulić
20. svibnja 2023. - 10:00

Za najavu ragbi finala Kupa Hrvatske dovoljno je reći Sinj - Nada. Klasik starih rivala igrat će se u Sinju na SC Ivica Poljak Sokol i Andrija Alčić, dakako, po volji ždrijeba koji je održan u utorak navečer. Naravno da je to išlo na ruku Sinjanima koji će na svom terenu sigurno opet svim akterima i gledateljima prirediti pravi ragbi doživljaj kakvog se ne bi posramile ni puno bogatije ni veće sredine.

Sinj je ove sezone prvi put u svojoj povijesti osvojio naslov prvaka Hrvatske, bio je bolji od Mladosti u finalu koje se također igralo u Sinju, samo tada ne voljom ždrijeba, nego "voljom" sinjske momčadi koja je bila najbolja u osnovnom dijelu natjecanja. Uz sve to Sinj je ove sezone dva puta svladao Nadu, što je još jedan u nizu dokaza kako se u Sinju stvorila moćna ragbi družina. No, valja računati i na činjenicu da je Nada motivirana kao nikada, jer sigurno nije računala da će biti debelo u drugom planu nakon niza godina kada je redovito osvajala trofeje.

Splićanin Luka Lerotić je za kormilom Sinja napravio pravi preporod, dogodio se taj obostrani "klik", a sada će bivša Nadina uzdanica ponovno biti na "kontra" strani. Ulog je velik, a trener Sinja najavljuje:

- Sigurno je da Nada dolazi uzvratiti za prethodna dva poraza iz ligaškog dijela, ali i njima mora biti jasno da je Sinj na svom terenu posebno tvrd orah i da nije slučajno tu gdje trenutno jest. Ranije je sve bilo podređeno naslovu prvaka, zato smo i kalkulirali u onoj pretposljednjoj utakmici u Zagrebu protiv Mladosti kada smo sačuvali glavne igrače, ali tako i zatvorili vrata Nadi. Mi se pripremamo punom parom, imamo doduše nekoliko upitnika oko momčadi s obzirom na neke ozljede i izostanke zbog privatnih razloga, međutim, jako smo svi motivirani da dođemo do duple krune. Sezonu želimo završiti sa stilom i podignuti i drugi trofej.

Utakmica se igra od 15 sati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 01:45